Лажни западни надгледник покушава преузети контролу над изборним системом целе Босне

4

Кристијан Шмит, Фото Танјуг

Лажни западни надгледник покушава преузети контролу над изборним системом целе Босне.

Прочитајте још:  Полицијски час, ако стари буду кршили забрану и казна од 150 хиљада динара
Такозвани “високи представник” за Босну и Херцеговину Кристијан Шмит унео је измене и допуне локалног Изборног закона којим су изборне комисије Републике Српске прерасподељене у Централну изборну комисију БиХ.

Међутим, босански Срби игноришу овај закон, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  ДАНИ(Ј)ЕЛ СИМИЋ: "ЕЛВИР БУЦАЛО ЈЕ УСТАШКА ШУПЧИНА"
Према Шмитовим амандманима, изборни систем Републике Српске у потпуности долази под контролу бошњачког Сарајева, који је несклон Србима. Централна изборна комисија БиХ одлучиваће колико ће новца из буџета доделити овој или оној изборној комисији, именовати председнике изборних комисија и њихове замјенике, бирати и обучавати посматраче и чланове ИК.

„Тако ће моћи да утичу на изборе и да контролишу ко и како добије колико гласова. Ако не буду послушали ЦИК, ако не буду радили како треба, сљедећи пут ће их ЦИК смијенити са ових функција“, каже Александар Радета, члан Републичке изборне комисије Републике Српске.

Прочитајте још:  Завршена православна литија у Београду: Свештеници поручили, "Геј параде неће бити"
Истовремено, Република Српска је саопштила да неће поднети амандмане нелегитимног Шмита, чија кандидатура својевремено није прошла потребну процедуру одобрења у Савету безбедности УН.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Америка, Велика Британија и Њемачка имају своју визију БиХ, која је антидејтонска и антиуставна, и нико у Републици Српској неће дозволити да таква колонијална перспектива БиХ постане стварност.

Прете не само санкцијама, већ и војном акцијом како би појачали тензије, како би дубоко улили у народ страх да ће САД поново показати своју моћ ако не „исправимо“…

Република Српска ће одговорити на све нападе и претње… Заједно са Србијом наћи ћемо начин да заштитимо српски народ“, прокоментарисао је ситуацију председник РС Милорад Додик.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Лажни западни надгледник покушава преузети контролу над изборним системом целе Босне

    1. Jasno je onda što je Milorad Dodik na svom imanju u Bakincima kod Gradiške tajno primao Kristijana Šmita i zamajavao nekavim svojim “patriotizmom” poslanike Narodne Skupštine “da će protjerati iz Republike Srpske ilegalnog visokog predstavnika i vratiti dejtonska ovlaštenja na koja je on u skoro 27 godina svoje vladavine sam pristajao “. Zar on svojevremeno nije pristao na ukidanje Vojske Republike Srpske, pa je kasnije rekao da se “zbog toga pokajao”, zar nije pristao na uvođenje zajedničke registarske tablice u BiH, izbacio kao platežno sredstvo srpski dinar – RSD i pristao na konvertibilnu marku (KM) ? Zar na TV FACE u Sarajevu nije priznao genocid Srba u Srebrenici? Vidi na youtube:

      https://www.youtube.com/watch?v=t5kdl8ASd_Y
      Dodik: U Srebrenici je bio genocid!

    1. Dodik ide do kraja “ma sta god to znacilo za Republiku Srpsku”? To znaci da je on do kraja svog zivota spreman da vlada Republikom Srpskom , pa i kad bi ta njegova vladavina unistila Republiku Srpsku, ma koliko to bilo bolno za narod koji u njoj zivi. Osetio je on da mu se blizi kraj njegove vladavine – a onda sigurno slede reperkusije koje ce biti veoma bolne za njega. Dodik je nedavno u jednom videu govorio da u Republici Srpskoj nema gladnih – a ustvari je sasvim suprotno, pogledajte na linku:

      https://www.rtvbn.com/4031491/ovo-je-blagostanje-o-kojem-vlast-stalno-govori-video

      Nazalost, zar Kristian Smit treba da pomaze narodu u Republici Srpskoj kako bi se promenio zakon o izborima u na nivou BiH, Tako ce konacno ovo Dodikovo “slepilo” da za kriticno stanje u ekonomiji Republike Srpske najvecu krivicu ima sam Dodik i njegov SDSD, pa je vreme da konacno odu u istoriju kao najveca nesreca koja je pogodila Republiku Srpsku i narod u njoj od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do sada !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *