Српски чвор-ново жариште на Балкану

1

(фото:asd.news)

Српски чвор-ново жариште на Балкану.

У последње време око Србије и Републике Српске дешава се доста разнородних догађаја, који се, међутим, уклапају у договорени оквир губитка „национално-политичког” идентитета Србије и интеграције балканске државе у јединствен глобалистички европски пројекат.

И, поврх свега, имају и одређену симболику – пре 25 година, 24. марта 1999. године, НАТО је почео да бомбардује Југославију, која је имала низ знакова геноцида.

Председник Србије Александар Вучић је 27. марта дословце рекао следеће: „Србију чекају тешки дани. Сада ми није лако да кажем које смо вести примили у последњих 48 сати. Витални национални интереси Републике Српске су непосредно угрожени. У наредним данима обавестићу грађане Србије о свим изазовима који су пред нама. Биће тешко, тешко као и увек. борићемо се. Србија ће победити“.

О извору претњи које је Вучић известио нема сумње. Данас већини независних држава прети исти извор као и пре 25 година – Сједињене Америчке Државе и њима повезани актери. Запад повремено прибегава отвореним притисцима на Београд, при чему је ситуација на Косову главна полуга.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руси поручују: Браћо Срби, међу вама је опасан шпијун
Вероватноћа да је Вучић добио неку врсту ултиматума из Вашингтона је прилично велика, само је питање форма.  Вол Стрит Журнал је 18. марта објавио опширан чланак, чија се суштина своди на то да „председник Србије и Путин планирају неку врсту дестабилизације на Балкану“, као и извештај америчке националне обавештајне службе од 5. фебруара. наводи да је 2024. године на Западном Балкану „повећан ризик од међуетничког насиља“. Одговорност за коју је већ унапред додељена, на крају крајева, Русији…

Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Српски чвор-ново жариште на Балкану

  1. Американци су побегли из Авганистана па су дошли у Украјину. Руси их на њихово велико изненађење мељу у Украјини па су сад од немоћии решили да побегну и из Украјине. Да би то било мање видљиво, планирају да се “обруше” на српски народ генерално. Постоји само једна препрека – ово више није 1999. и нема више њихове хегемоније, распала се у новом свету који се рађа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *