Погинуо заменик шефа турске опозиције кад се на прослави, поводом победе, срушио балкон (ВИДЕО)

0

www.globallookpress.com © Michael Zegers/http://imagebroker.com/#/search/

Изборни успеси опозиције у Турској претворене су у трагедију када је заменик шефа огранка Републиканске народне партије (CHP) у округу Tavak, Mehmet Palaz, погинуо услед урушавања балкона током прославе. Овај тужни догађај бацио је сенку на изборне победе које су опозиционе партије оствариле широм земље, укључујући и значајне победе у Анкари и Истанбулу.

Изборна еуфорија претворила се у трагедију када се балкон на згради странке урушио док су присталице славиле победу Kadir Tatik-a, новоизабраног представника CHP у округу Tavak. Претходног дана, објављено је да је Tatik освојио изборе, што је изазвало окупљање и славље присталица испред зграде странке.

Према извештајима листа Milliyet, трагедија се догодила када су се неки од учесника прославе попели на други спрат зграде, након чега је дошло до урушавања балкона. У овом инциденту повређено је укупно осам особа, од којих су троје били у тешком стању.

Смрт Мехмета Палаза

Мехмет Палаз, који је током несреће задобио повреде главе, хитно је превезен у градску болницу у Памуккалеу, где је, нажалост, преминуо 1. априла. Његова смрт представља тежак ударац за партију и све оне који су били укључени у изборну кампању.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Локални избори у Турској, одржани 31. марта, означили су значајан успех за опозиционе партије, које су освојиле већину у неколико кључних градова, укључујући и два највећа града земље, Анкару и Истанбул. Ови резултати су примљени са ентузијазмом међу присталицама опозиције, који су видели у њима наду за промене у политичком пејзажу Турске.

Прочитајте још:  Хрватски неонацизам: Споразум усташа и комуниста

Трагедија која је задесила Мехмета Палаза и његове саборце током изборне победе подсећа на потребу за опрезом и одговорношћу током јавних окупљања. Иако су изборни резултати разлог за славље, ова несрећа нам показује колико је важно обезбедити сигурност свих учесника. У исто време, смрт заменика шефа CHP у Tavaku оставља трајан отисак на изборну кампању и подсећа на цену која може бити плаћена чак и у тренуцима великог тријумфа.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *