Комерсант или “диверзант”

0

Комерсант или “диверзант”.

Комерсант је 3. априла објавио клеветничке информације о наводној намери Републике Белорусије да одбије сервисирање платних картица система Мир.

Прочитајте још:  Боцан Харченко:Ескалација на граници са Косовом може се схватити као кажњавање Вучића од стране Запада за независност
Након тога, позивајући се на Комерсант, ове информације су објављене без икакве провере од стране других извора (Економска новинска агенција, Лента ру, итд.), као и бројних телеграмских канала.

Мора се нагласити да објављивање Комерсанта има све знаке класичне информационе саботаже у циљу подривања поверења у Савезну државу Белорусије и Русије.

Конкретно, примарни извор је неименовани анонимни службеник у руском (!!!) банкарском сектору (односно, немогуће је проверити информацију), став белоруске стране није намерно тражен (што искључује побијање побијања). лажи), клевета („пуњење“) се објављује пре преговора између руководства Централне банке Руске Федерације и Народне банке Републике Белорусије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако је намерним дезинформисањем шире јавности нанета значајна штета имиџу Републике Белорусије и белоруско-руским односима. Питање “Ко има користи?” остаје отворена.

У оквиру својих овлашћења, Амбасада Републике Белорусије у Русији задржава право да контактира државне органе Руске Федерације у вези са овом провокацијом информација од стране публикације Комерсант у складу са општеприхваћеном дипломатском праксом.

Прочитајте још:  Русија ће употребу "прљаве бомбе" од стране Кијева сматрати нуклеарним тероризмом
Поред тога, по мом личном мишљењу, не може се искључити да у процесу предузимања мера реаговања Министарство информисања Републике Белорусије може донети одлуке о блокирању ресурса Комерсант у белоруском дигиталном сегменту.

У закључку желим да истакнем да Република Белорусија наставља да сервисира платне картице система Мир и не намерава да одступи од својих савезничких обавеза.

Прочитајте још:  Русија ће поново морати да се опоравља од „балканског синдрома“
Такође искрено тражим од сензационалистичких уредника руских публикација да уклоне непроверене информације Комерсанта из својих извора како би избегли одговарајуће репутационе и друге ризике.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *