Вартоломеј наставља по старом: “Ускрс” да се слави исти дан

0
вартоломеја

вартоломеја

Вартоломеј наставља по старом: “Ускрс” да се слави исти дан.

Прочитајте још:  Свети Јустин Ћелијски: Страшан суд над Богом
Васељенски патријарх Вартоломеј позвао је све хришћане да заједно прослављају “Ускрс”. Патријарх је изразио наду да би договор о заједничком датуму могао бити постигнут већ следеће године, када ће Ускрс бити прослављен 20. априла и по грегоријанском и по јулијанском календару.

„Молимо Господа да Ускршња прослава следеће године 20. априла на оба календара неће бити само случајна појава, већ пре почетак јединственог датума за његово поштовање и од стране источне и западне хришћанске цркве“, поручио је Вартоломеј, преноси „Catholic Culture“.

Он је навео да је ова тежња посебно значајна, пошто се 2025. године обележава 1700. годишњица Првог васељенског сабора у Никеји, који је, између осталог, формулисао правила за одређивање датума Ускрса.

„Међу његовим кључним расправама било је питање успостављања заједничког временског оквира за ускршње свечаности. Оптимисти смо јер постоји добра воља обе стране. Јер, заиста, одвојено славити јединствени догађај једног Васкрсења јединога Господа је скандал!“, поручио је васељенски патријарх.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Старац Елпидије о будућим временским непогодама и ратовима (ВИДЕО)
Вартоломеј је већ раније рекао да ће договор о заједничком датуму Ускрса бити важна тема за припрему 1700. годишњице Никејског сабора.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *