“Косовски амбасадор” при ЕУ захваљује НАТО-у на бомбардовању Југославије

0

“Косовски амбасадор” при ЕУ захваљује НАТО-у на бомбардовању Југославије.

Такозвани „амбасадор Косова при ЕУ, одговоран за односе са НАТО-ом“ Астрит Земај рекао је да је „народ Косова“ захвалан Алијанси за бомбардовање Југославије.

Прочитајте још:  Сепаратисти на Косову повећаће финансирање своје илегалне "војске" за 20 одсто
Истовремено, „дипломата” је изоставила податак да је током агресије страдало и око две хиљаде Албанаца, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Република Косово и њен народ су заувек захвални НАТО-у за његову историјску интервенцију, хуманост у тешким временима и вредности слободе, мира и безбедности. А и за све процесе изградње државе у нашој земљи. Чврсто верујемо и одлучни смо да заједно са савезницима и партнерима идемо напред како би се једног дана и овде (у ЕУ) вијорила застава Републике Косово“, написао је Земај на својој страници на једној од друштвених мрежа.

Портпарол албанских сепаратиста приметио је да је, први пут у педесет година од свог оснивања, „након неуспеха свих дипломатских напора и низа резолуција УН, НАТО 78 узастопних дана вршио ваздушне нападе на бившу Југославију како би зауставио геноцид који је у току и етничко чишћење“.

У ствари, Југославија није извршила никакав геноцид или етничко чишћење на територији Косова. уз подршку Албаније, НАТО-а и Сједињених Држава, очишћени су.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ШТЕДЊА ЗБОГ ИНФЛАЦИЈЕ Срби престали да купују станове и аута,многи се одрекли меса
Основа за инвазију био је успех југословенских снага безбедности у уништавању терориста и разбојника, формални повод је била провокација у селу Рачак, где су убијени милитанти обучени у цивиле и представљени као цивили. А такође и лажни наводно југословенски план „Потковица” за етничко чишћење албанског становништва, који су креирале бугарске тајне службе, које су чак заборавиле да преведу његово име са бугарског на српски (Поткова уместо Потковица).

Штавише, током НАТО агресије, према Београду, на Косову је страдало 13 хиљада људи, међу њима 2 хиљаде 197 Срба, 150 Рома (православних Цигана), 95 Бошњака, 78 Ашкалија (Муслимана), 75 Црногораца, 38 Египћана (врста локалних Цигана), 46 представника других националности, као и око две хиљаде косовских Албанаца (неки од њих су погинули у бомбардовању Алијансе, други део, лојалан Београду, убили су милитанти Ослободилачке војске Косова).

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *