Може му се: Ибрахимовић упоредио “српску опсаду Сарајева” са стањем у Гази

0
ибрахимовић

ибрахимовић

Може му се: Ибрахимовић упоредио “српску опсаду Сарајева” са стањем у Гази.

Прочитајте још:  Кина подржала захтеве Москве за гаранције безбедности
Лидер Бошњачке странке у Црној Гори (БС) Ервин Ибрахимовић казао је да 5. априла 1992. године почела је опсада Сарајева, једна од најдужих у новијој историји ратовања.

-Током 1.425 дана опсаде града, грађани Сарајева били су изложени константном гранатирању и снајперској паљби, а хуманитарну помоћ било је скоро немогуће доставити. Хиљаде убијених и рањених, међу којима значајан број дјеце, требали су бити опомена човјечанству. Међутим данас, 32 године касније, у скоро идентичној ситуацији налазе се становници Газе, изложени неселективном гранатирању и суочени са тешком кризом глади и жеђи, због блокаде достављања хуманитарне помоћи, посебно након напада на хуманитарне конвоје, којима се застрашују хуманитарни радници и обесхрабрују хуманитарне организације да им доставе храну, воду и најосновније медицинске потрепштине, навео је Ибрахимовић у саопштењу за медије.

Подсетимо Ибрахимовића да Сарајево јесте било под опсадом али не Срба него његових Санџаклија који су свакодневно убијали српску децу на слободним територијама града. Град су држале под опсадом разноразне Ћеле, Празине и други.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *