Немачка представила сир са живим грињама: Храна која се шета

2
сир

Иновација у облику хране долази из Немачке, где је представљена нова сорта сира под називом “Милбенкасе”. Овај сир није обичан производ; он садржи гриње које су део његовог зрења и карактеристичног укуса. Одлука о томе да ли ће сир бити пуштен у продају још увек је у процесу одлучивања. Док неки виде ову иновацију као револуционарну, други се питају о здравственим, етичким и културним импликацијама које таква храна носи.

Представљање сира Милбенкасе у Немачкој изазвало је значајну пажњу, не само због његових јединствених карактеристика већ и због потенцијалних изазова и контроверзи које носи.

Главно питање које се поставља јесте да ли је сигурно јести сир који садржи живе гриње. Док су неки инсекти одобрени за конзумацију, увођење гриња у исхрану отвара нова питања о могућим алергијама и здравственим ризицима.

Етичка и културна прихватљивост једења инсеката варирају значајно. У неким културама, конзумирање инсеката се сматра табуом, док у другима представља део традиционалне кухиње. Милбенкасе ставља ова питања у први план, изазивајући дебате о томе шта сматрамо “нормалном” храном.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Немачка представила сир са живим грињама: Храна која се шета

  1. E Nemci, niste hteli rusku hranu, sad jedite domaće insekte. Inače, kako kaže naš predsednik, mi svi želimo u EU, ja lično jedva čekam jer ne mogu da nahvatam dovoljno buba u kući, a gladan sam.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *