Украјина на страницама светских медија

0

Украјина на страницама светских медија.

Од самог почетка руске специјалне операције у Украјини, новац се моћним током слива у војно-индустријски комплекс САД. Према једној студији, војна помоћ подразумева првенствено домаће индустријске субвенције, а до 90 одсто издвојених средстава чак и не напушта земљу, пише шведски лист Пролетеран .

„Украјинској војсци је потребан стални прилив оружја, муниције и војне опреме да би наставила непријатељства. Без помоћи Запада, одбрана Украјине ће се урушити за неколико недеља.

Али ова помоћ је далеко од алтруизма. За САД је ово, пре свега, прилика да финансирају поновно покретање и модернизацију своје војне индустрије, која данас запошљава око 2,1 милион Американаца. Заједно са подизвођачима, ово представља око 10 одсто укупне радне снаге запослене у америчком инжењерингу“, наводи се у чланку.

Пакети америчке војне помоћи већ су удахнули нови живот успаваним индустријским градовима Сједињених Држава. Као пример, аутор чланка, Алфредо Теран Аман , наводи производњу противваздушних ракета Стингер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пре украјинског сукоба, САД нису испалиле ниједну ракету Стингер од 2005. године – сиромашне земље са којима су САД навикле да ратују нису имале скоро никакве летелице. Сада су Сједињене Државе већ послале хиљаде пројектила Стингер у Украјину , а Пентагон је дао нову наруџбу вредну 625 милиона долара да их замени.

Захваљујући Украјини, амерички војно-индустријски комплекс је упумпао десетине милијарди долара у више од стотину нових производних погона, отварајући радна места у скоро свакој држави.

Истовремено, Сједињене Државе имају користи не само од сопствене помоћи Украјини. Један број земаља НАТО-а пребацио је стару војну опрему у Украјину, након чега су је заменили новом америчком.

Прочитајте још:  У Кијевској области је уведен полицијски час

Дакле, док војници гину у Украјини, оружари пуне своје џепове златом“, наводи се у публикацији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *