Србија се мобилисала да се супротстави уласку Косова у Савет Европе

0
Живела Србија

Живела Србија

Србија се мобилисала да се супротстави уласку Косова у Савет Европе.

Влада Србије формирала је радну групу за координацију активности државних органа који ће се борити за пријем Косова у Савет Европе. Ово су данас, 6. априла, и синоћ објавили информативни портал Косово онлајн и београдски лист Политика.

Истиче се да је овај механизам креиран у име председника Александра Вучића . Тим ће предводити први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић , а његов заменик биће директор Канцеларије за Косово и Метохију при Влади Петар Петковић . У саставу су представници многих министарстава, парламента, дипломате, укључујући и шефа скупштинске делегације у ПССЕ. Први састанак заказан је за данас.

Прочитајте још:  Србија ће користити војску за борбу против поплава
Задатак радне групе је спровођење мера за спречавање придруживања Косова Савету Европе, као и разне политичке (и експланаторне) активности са представницима држава чланица Савета Европе и других земаља у том правцу.

Напомиње се да се ЕУ уздржала од коментара о намерама Србије у вези са захтевом самопроглашеног Косова за чланство у Савету Европе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *