Звиздић позвао НАТО окупаторе да пресеку Републику Српску на два дела

0
Денис Звиздић

Денис Звиздић

Звиздић позвао НАТО окупаторе да пресеку Републику Српску на два дела.

Бивши премијер Босне и Херцеговине, а сада заменик председавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине земље, Денис Звиздић, позвао је НАТО да стационира своје војнике у Брчко дистрикту.

Ову административну јединицу под међународном контролом Запад је посебно створио како би Републику Српску поделио на два дела, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Кијевски експерт: Украјина ће изгубити део територије ако уђе у НАТО
Звиздић је свој провокативни предлог образложио потребом да се одговори на „војне идеје (председника Републике Српске) Додика да се Бошњаци гетоизирају на 25 одсто територије БиХ“. Да до тога не би дошло, он је предложио распоређивање НАТО контингента у дистрикту БРЧКО, који географски дели Републику Српску на два дела. Заменик председавајућег доњег дела босанског парламента није пружио доказе о „војним идејама“ лидера босанских Срба.

Осим тога, позвао је окупаторске европске снаге ЕУФОР-а да буду стациониране у оним местима у РС у која се враћају бошњачки репатрирани и где се на њих наводно врши притисак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Белоруска војска стигла у ваздушну базу у Србији
Министар безбедности БиХ Србин Ненад Нешић супротставио се овом Звиздићевом нападу, напомињући да Република Српска никада није представљала претњу безбедности БиХ или других земаља. Истовремено, у бројним извештајима чак и из америчког Стејт департмента и земаља ЕУ које су савезничке бошњачкој елити у Сарајеву, одређене групе у Федерацији (бошњачко-хрватској) БиХ наводе се као претња глобалној сигурности због повезаности са Исламистичком терористичком интернационалом.

Он је предложио да Звиздић позове трупе НАТО-а у Маочу, насељен радикалним исламистима. Нешић је саветовао Звиздића да посети Брчко и разговара са људима, јер би тамо могао сазнати како Срби, Босанци и Хрвати живе заједно у миру, поштујући једни друге.

“Њихова деца иду у исте школе, уместо да имају две школе под једним кровом, као што је случај у Федерацији Босне и Херцеговине”, рекао је Нешић.

Прочитајте још:  Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској
Он сматра да би Звиздићу било корисније да позове инвеститоре у БиХ, а не да их плаши дојавама о несигурности, напомињући да су, када је реч о сигурности повратника, сви инциденти у РС решени, за разлику од ФБиХ.

„Да позовемо ЕУФОР да чува српске повратнике у Вожи, Тумару, Мостару, Зеници? Можда ће њихово присуство расветлити нападе на Србе који су се тамо догодили”, рекао је Нешић.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *