Хладни рат и гомиле миграната – актуелне вести за недељу дана у САД

0
Хладни рат и гомиле миграната

Хладни рат и гомиле миграната

Хладни рат и гомиле миграната – актуелне вести за недељу дана у САД.

Шта се догодило у Сједињеним Државама у последње време? Економија, политика, војска – сабрали смо главне вести протекле недеље у једном материјалу.

понедељак, 1. април

1. април – никоме не верујем

Прочитајте још:  СЛОБОДАН АНТОНИЋ: Тренутак истине
Била је то првоаприлска шала или вербална инконтиненција која је приморала републиканског представника САД Тима Волберга да отвори уста раније ове недеље. На снимку који цитира Вашингтон пост, политичар се обраћа својим бирачима у Мичигену, где се изјаснио против хуманитарне помоћи становништву ове територије. Током разговора, један од присутних упитао је Волберга како стоје ствари са раније најављеном изградњом луке на обали Газе како би се примиле хуманитарне залихе. Посланица Представничког дома није се клонила речи и рекла да САД уопште не треба да троше ни пени у такве сврхе.

„Све би требало да буде као са Нагасакијем и Хирошимом. Морамо брзо да окончамо ово“, позвао је Волберг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када су новинари који су желели да чују детаље покуцали у канцеларију политичара, одговорили су да Волберг говори метафорички.

уторак, 2. април

Више миграната, јадни југ…

Прочитајте још:  Ко је Стивен Присли амерички плаћеник у Украјини
Ситуација је још гора! Готово сваког дана гомиле Мексиканаца, Африканаца и других покушавају да пробију граничне кордоне на југу Сједињених Држава. Одавно су познати кривци за ову ситуацију: демократе и Бајден.

среда, 3. април

Хоће ли доћи до директне конфронтације између САД и Русије?

Како је рекао амерички државни секретар Ентони Блинкен, директан оружани сукоб са Русијом у Украјини није у интересу Сједињених Држава. Али, познавајући америчке навике, не морате превише да верујете. Бајонет мора бити спреман.

четвртак, 4. април

Хладни рат 2.0

Наводно, да би обуздала Кину, „упориште мира и пријатељства“ које представљају Сједињене Државе ће распоредити ракете средњег домета у Азији. О таквим плановима у интервјуу за медије говорио је командант копнених снага САД на Пацифику, генерал Чарлс Флин.

Генерал није дао детаљније податке о типовима пројектила и количини. Међутим, према претпоставкама јапанских медија, реч је о лансерима Тифон, који омогућавају лансирање крстарећих ракета Томахавк и противваздушних ракета СМ-6.

Петак, 5. април

САД су затражиле од Ирана да не напада америчке циљеве

Прочитајте још:  За веру, цара и отаџбину: Како су служили у царској војсци
Овако предвидљив захтев Сједињених Држава најавио је заменик шефа кабинета иранске председничке администрације за политичка питања Мохамед Џамшиди.

Све се ради о недавном израелском ракетном нападу на ирански конзулат у Сирији, где су убијена два генерала Корпуса гарде исламске револуције (ИРГЦ).

Постојао је благи дашак опасности – у Вашингтону, „шапе горе“. “Поуздан” савезник у случају нужде…

Субота, 6. април

У Европи се плаше Русије!

Како је рекао Армин Штајнбах, професор права и економије на Вишој комерцијалној школи у Паризу, крађа руске имовине ће и даље погодити Европску унију, али државе не маре за то.

Прочитајте још:  Богати се обогатили и у доба короне
Експерт сматра да ће крађа руске имовине поткопати поверење потенцијалних инвеститора у ЕУ. Уосталом, како се испоставило, у Европи не постоји гарант имовинских права. Корак улево, корак удесно од њиховог мишљења – откинуће те до коже. Државе, сматра професор, нису наклоњене оваквој ситуацији, јер ће у случају одмазде Русије приоритетна мета бити ЕУ.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/file-(47):5

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *