Торбица: Могу ли Војислав Михаловић и ПОKС да дају и једну изјаву а да она не буде ноторна лаж и неистина?

0

Бојан Торбица

Знам да би Михаловић и његов газда Драган Ђилас волели да су председник Србије Александар Вучић и државни органи Србије одбили учешће на предстојећем самиту БРИKС-а, али то апсолутно није истина.

Србија је недавно добила позив да присуствује састанку земаља чланица БРИКС као посматрач. Ова вест дошла је у тренутку када су бројна дешавања актуелна унутар земље, што је спречило власти да званично коментаришу позив. Опозиција, предвођена ПОКС-ом и његовим председником Војиславом Михаловићем, искористила је овај момент да оптужи владу да је одбила позив.

“Погрешно је што је Србија одбила позив да присуствује самиту земаља чланица БРИКС-а,” рекао је Михаловић, чиме је изазвао бројне реакције у јавности и међу политичким актерима.

Одговор на оптужбе опозиције дошао је од Бојана Торбице, посланика и потпредседника Покрета Социјалиста, који је, заједно са колегом Ђорђем Комленским, поднео Резолуцију за приступање Србије БРИКС-у.

“Могу ли Војислав Михаловић и ПОKС да дају и једну изјаву а да она не буде ноторна лаж и неистина? Знам да би Михаловић и његов газда Драган Ђилас волели да су председник Србије Александар Вучић и државни органи Србије одбили учешће на предстојећем самиту БРИKС-а, али то апсолутно није истина. Kада и где је било ко од државних органа Србије изјавио да одбијамо одлазак на самит БРИKС-а. Никада и нигде. Изузев у срамном саопштењу ПОKС-а, тако да је одбијање одласка на самит у Kазању очигледно плод Михајловићеве патолошке потребе да износи лажи, исто као што је пре годину дана то био случај са лажима о наводном увођењу санкција Руској федерацији од стране Министарства финансија Србије. Немојте само да Војислав Михајловић, Мариника Тепић, Радомир Лазовић, Ћута и остале Ђиласове марионете изражавају забринутост везану за сарадњу Србије са БРИKС-ом.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Изгледа да соларни панели и нису толико еколошки!

Председник ПОКС-а и његова партија, која је део коалиције НАДА, наступају у табору који се залаже за увођење санкција Русији, што је контроверзан став у контексту сарадње Србије са земљама БРИКС-а.

В. Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *