Вучић објаснио зашто је говорио о претњама Србији

0
вучић

Александар Вучић (www.globallookpress.com © © IMAGO)

Вучић објаснио зашто је говорио о претњама Србији.

Прочитајте још:  НАТО одговорио на тужбе из Србије
Планирано усвајање резолуције УН о геноциду у Сребреници у априлу и очекивани пријем Косова у Савет Европе у мају прете Републици Српској ликвидацијом, а Србији обавезом плаћања ратне одштете. Ово је изјавио председник Србије Александар Вучић.

„Вучић је открио значење свог недавног гласног упозорења да се Србија суочава са најтежим изазовима до сада. Реч је о предстојећем усвајању резолуције УН о геноциду у Сребреници у априлу и очекиваном пријему Косова у Савет Европе у мају. То, према Вучићевим речима, прети Републици Српској  ликвидацијом, а Србији обавезом да плати ратну одштету”, пише “Коммерсант

Да би се томе супротставио, Вучић је захтевао формирање координационих група у Србији. Он сам иде у посету Њујорку, где намерава да лобира за гласање против резолуције о геноциду. Вучић се нада и преговорима са француским председником Емануелом Макроном.

Васељенска
Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *