Несторовићев покрет “Ми – Снага народа” вратио новац добијен од државе у изборној кампањи

1
покрет

Покрет "Ми- Снага народа проф. др Бранимир Несторовић" (Фото: M. K./ATAImages)

У време када се политичке кампање често критикују због прекомерних трошкова и недостатка транспарентности, један покрет у Србији издваја се примером одговорности и поштовања јавних ресурса. “Ми – Снага народа проф. др Бранимир Несторовић”, као што наводи Јелена Павловић, чланица овог покрета, вратио је републичком буџету 60 милиона динара, средства додељена за финансирање њихове изборне кампање.

Према Павловић, ова одлука је уследила након разматрања укупних трошкова кампање и спознаје да потрошња великих сума новца у ове сврхе не одражава праве вредности за које се залаже њихов покрет. Иако је било доступно 67 милиона динара, одлучили су да употребе само део и врате велику већину средстава, сматрајући такав поступак у складу са својим принципима и одговорношћу према друштву.

Овакав потез истиче потребу за променом начина вођења изборних кампања у Србији, према моделу који би омогућио једнакије услове за све учеснике и смањио зависност политичког процеса од финансијских средстава. Павловић подвлачи значај овог питања, упозоравајући на неједнаке услове с којима се суочавају нови политички субјекти у односу на већ етаблиране странке, које располажу значајним буџетима за своје кампање.

Иницијатива покрета “Ми – Снага народа” нуди нову перспективу у дебати о финансирању политичких активности, истовремено изазивајући друге политичке странке да преиспитају своје стратегије и приоритете. Овакав развој догађаја могао би да представља темељ за значајне промене у политичком пејзажу Србије, водећи ка већој одговорности и прозирности у коришћењу јавних средстава.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Несторовићев покрет “Ми – Снага народа” вратио новац добијен од државе у изборној кампањи

  1. Mediji u Srbiji ne daju publicitet ovome što je pokret učinio – vraćanje neutrošenih sredstava . To je dokaz da se pokret “Mi – snaga naroda” razlikuje od stranaka na vlasti i od opozicionih stranaka po tome što proklamovane principe sprovodi i svokim delovanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *