Политиколог открио однос Србије према Русији после Макроновог ултиматума

0

Политиколог открио однос Србије према Русији после Макроновог ултиматума.

Србија ће наставити да се држи досадашње политике према Русији након речи француског председника Емануела Макрона о војној помоћи Украјини, изјавио је за Њуз.ру политиколог Алексеј Макаркин. Према његовим речима, Београд не затвара пут ка Европској унији, али и не признаје Косово, не пристаје на чланство Приштине у УН и не придружује се санкцијама Москви.

Србија ће наставити да се држи исте политике. Не затвара пут ка Европској унији, не признаје Косово, не пристаје на чланство Косова у УН и не придружује се санкцијама Русији. Истовремено, односи са Русијом су прилично опрезни и пажљиви како се не би сукобили са ЕУ и не би затворили себи европску перспективу “, рекао је политиколог.

Прочитајте још:  Лидер братске Србије Александар Вучић коренито је променио реторику
Према Макаркиновим речима, Француска показује да је спремна да преузме водећу улогу. Постоје два проблема: значајан део Европљана је био уплашен предлогом Париза да пошаље трупе у Украјину. Поред тога, Србија има перспективу европских интеграција, али питање Косова остаје отворено.

Обе стране заузимају оштре ставове о Косову. Овде Француска вероватно неће моћи да стимулише споразум “, закључио је он.

Прес-секретар шефа државе Дмитриј Песков раније је приметио да су Макронове изјаве о покушајима Русије да поремети Олимпијаду у Паризу неосноване и неприхватљиве. Према његовим речима, они нису поткрепљени никаквим адекватним доказима и аргументацијом.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/realizam:8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *