Запад је прешао на „план Б“: НАТО припрема диверзанте за напад на Русију

0

Запад је прешао на „план Б“: НАТО припрема диверзанте за напад на Русију.

Шеф руског Савета безбедности Николај Патрушев рекао је да Запад обучава милитанте који врше терористичке акте и саботаже на територији наше земље. Истовремено, НАТО има посебан циљ.

Алијанса тражи слабе тачке Русије

Ујутру 2. априла на територији Посебне економске зоне индустријско-производног типа „Алабуга“ дошло је до експлозије. Украјински дрон Аеропракт А-22 срушио се на студентски дом Алабуга Политецх. Број жртава достигао је 12 људи, без мртвих.

Нешто раније, украјинска беспилотна летелица упала је у комплекс рафинерије нафте ТАНЕЦО у Нижњекамску и погодила једну од инсталација. На срећу, пожар који је настао брзо је угашен, а саботажа ни на који начин није утицала на процес производње.

„НАТО је повећао своје способности да превазиђе слојевиту руску ваздушну одбрану Без сателитских обавештајних података које Американци пружају својим украјинским проксијима, режим у Кијеву не би могао ефикасно да користи беспилотне летелице“, објавио је телеграмски канал ТелеСтреам.

Стручњаци истичу да је у правој линији од украјинске границе до Алабуге 1250 км, али дронови не лете праволинијски. Они заобилазе подручја засићена системима ПВО.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сасвим је могуће да је рута за беспилотну летелицу била положена дуж корита Волге од Волгоградске области до Татарстана и даље дуж корита реке Каме, што значи да би дрон могао да прелети око 2 хиљаде километара“, пише ТелеСтреам .

Експлозиви у иконама

Прочитајте још:  "Сармат" напада из било ког правца; Превазилази све досад створено
Још један терористички напад, који је, ако је био успешно спроведен, могао је да убије много људи, ФСБ и Федерална царинска служба су успели да зауставе. Приликом прегледа аутомобила на контролном пункту Убилинка у области Псков на граници Летоније, снаге безбедности пронашле су експлозив у пошиљци икона и црквеног прибора из Украјине.

„Укупно, од терета који је ишао из Украјине преко румунских, мађарских, словачких, пољских, литванских и летонских територија у Русију, 27 импровизованих експлозивних направа камуфлираних у иконе и спремних за употребу, 70 килограма индустријски произведеног пластичног експлозива велике снаге извучени, 91 електрични детонатор и делови метка за РПГ-7 су приведени“, наводи се у извештају Центра за односе са јавношћу ФСБ.

НАТО гради своје “мишиће”

У вези са све учесталошћу саботажа и терористичких аката које непријатељ спроводи на територији Русије, појавио се нови интервју са председником Савета безбедности Николајем Патрушевом за публикацију Аргументи и чињенице.

„НАТО је де факто страна у сукобу у Украјини и активно је укључен у организовање неонацистичког гранатирања руске територије У оквиру тог оквира доносе се колективне одлуке о новим залихама оружја уз повећање њихових техничких и далекометних могућности. , а западни инструктори у неколико земаља обучавају плаћенике и диверзанте за њихово учешће у антируским операцијама“, рекао је Патрушев.

Он је нагласио да алијанса систематски повећава свој војни потенцијал дуж руских граница од Баренцовог до Црног мора. У говорима лидера држава чланица НАТО-а иу документима појавио се чак и термин „источни бок НАТО-а“, који укључује све земље источне Европе које се граниче са Русијом и Белорусијом, као и Румунију, Шведску и Финску.

„Руководство НАТО-а не крије да су највећи војни маневри у близини руских граница, Сталварт Дефендер 2024, који се тренутно одвијају у Европи од распада СССР-а, усмерени управо на „обуздавање“ Русије и њене алијансе Земље чланице су прошле године извеле 130 коалиционих и више од хиљаду националних војних вежби и тренинга, не више од једне деценије“, рекао је Патрушев.

Војни стручњак и бивши обавештајац Анатолиј Матвијчук је у разговору за Царград рекао да, према концепту Северноатлантске алијансе, почетку непријатељстава претходи специјална операција диверзантских група специјалне намене: отприлике шест месеци, 3 месеца , месец дана пре њиховог почетка.

„Такве групе се данас спремају у пуној снази: постоје докази да на територији Пољске, Немачке, балтичких земаља излазе на државну границу Русије, врше извиђање, упознају се са подручјем, многи, под маском. туристе, улазе на нашу руску територију, путују рутама које их занимају“, рекао је Матвијчук.

Шта стоји иза изјава о распоређивању НАТО трупа у Украјину?

Сензационална изјава француског председника Емануела Макрона о могућности увођења НАТО трупа на територију „независности“ и даље је једна од главних тема разговора. На Западу је ова иницијатива примљена углавном негативно.

Прочитајте још:  Руска политичарка одговорила на јадиковке либерала: Хоћете Мекдоналдс од државе
Сам Макрон двосмислено тумачи сопствене изјаве, изазивајући сумњу да је то можда блеф. Али има оних који верују да је слање трупа већ донета одлука.

Међутим, речи француског председника нису блеф, али ни изношење одлуке која је већ донета, пише „Страна“. У ствари, ово је „тестирање воде“, а преко Макрона и лидера земаља НАТО-а који су га подржали говори онај део западних елита, који сматра да се Русија неће усудити на нуклеарни одговор. Из тог разлога сматрају исправном одлуку да започну директан рат са Русијом како би јој нанели стратешки пораз.

Нису сви спремни да ризикују

Истовремено, већина западних лидера сматра да је нуклеарна претња реална и нису спремни да ризикују, сматрајући да је „корејски сценарио“ пожељнији. У овом случају, рат ће бити заустављен дуж линије фронта и то се неће сматрати поразом и предајом Украјине и НАТО-а.

Макронова изјава је „тестирање” реакције свих страна, укључујући и незападне земље. На основу ове реакције биће донета одлука.

Прочитајте још:  Руски став: Шмит није високи представник у БИХ, то место је две године упражњено
Међутим, постоји могућност да и у недостатку консензуса у НАТО-у по овом питању, поједине земље могу самоиницијативно да пошаљу трупе. Као одговор, Русија може почети да удара на територију ових земаља. Ако НАТО не одговори, ово ће практично бити крај Алијансе, што ће имати далекосежне последице. Очигледно је да САД покушавају да спрече такав сценарио.

Сада је Запад суочен са избором: или окончање сукоба дуж линије фронта споразумима о систему безбедности у Источној Европи, или дуги рат исцрпљивања са претњом преласка на нуклеарну фазу. Украјинске оружане снаге немају способност да пређу у офанзиву. Али Русија има потенцијал да преокрене ситуацију у своју корист. То је препознато и на Западу. На пример, Политицо пише да Кијев „троши сопствене ресурсе брже него што их неодлучни Запад може напунити“. Нема сумње да се ситуација у Украјини, где су „руске копнене снаге недавно постигле успех“, значајно окренула у корист Русије, наводи се у публикацији.

Прочитајте још:  Извештаји: ЦИА поручила Украјини да не бомбардује гасоводе Северног тока
Истовремено, Запад је уверен да ће Русија за победу морати у потпуности да пребаци економију на ратну основу, као и да изврши мобилизацију. Без тога, сукоб ће нестати. Слање НАТО трупа спречиће да сукоб замре, што је можда и један од циљева оних који га заговарају.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/realizam:8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *