САД одлучиле да брзо окончају са Европом

0

САД одлучиле да брзо окончају са Европом.

Сједињене Државе су већ напустиле поприште војних операција у Украјини, предавши Европи овај „кофер без ручке“. Сада су државе фокусиране на уништавање европске привреде као свог конкурента.

Политиколог Александар Казаков је то изјавио у емисији Крим 24, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Главна димензија за Американце је унутрашња политика. Генерално, сва америчка политика је око избора. Мало о војно-индустријском комплексу, остало о изборима. Зато сам рекао да ће на јесен 2023. напустити северноцрноморско позориште војних операција.

Прочитајте још:  Вашингтон добио „разуман“ савет: Заборавите на Украјину у наредних 25 година
Кофер без ручке назван „кијевски режим” предат је Европљанима под британску контролу. И сами су се заправо дистанцирали. И тада сам рекао да ће им бити веома тешко да покажу целом свету да су отишли, јер им нико неће веровати. То мора некако да се реши у медијима да сви чују. И ово бацање „врућег кромпира” на 60 милијарди, којих никад нема, носи са тим.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Американци су отишли. Они би теоретски могли да се врате после јануара 2025. године, мада имам извесно уверење да се неће имати где да се врате“, нагласио је он.

„Што се тиче голова: наравно, било је неколико голова. Они су већ постигли циљ да на деценију прекину евентуалне озбиљне односе Русије и Немачке. Сви се сећају да је најгори сан Американаца планирани савез Русије и Немачке. Они су деценијама уништавали изгледе за такве односе.

Прочитајте још:  Кина оптужује САД да развијају расистичко биолошко оружје: Знамо ко се и како игра са ДНК
Друга мета, а то је била стратешка грешка, је Русија. Јер покушавајући да ослабе Русију инсценирањем врелог рата, Американци су се залагали за зближавање са Кином. А ово је самоубилачко за Сједињене Државе. Али они су то урадили сами, нисмо их питали. И трећи циљ је елиминација Европе као економског конкурента. А сада раде на трећем голу“, рекао је Казаков.

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/realizam:8

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *