МИП Русије: Напад на новинаре још једна злочиначка акција режима Зеленског

0
МИП Русије

(фото:В.Т./Васељенска)

МИП Русије: Напад на новинаре још једна злочиначка акција режима Зеленског.

Русија сматра напад украјинских оружаних снага на новинаре ВГТРК у Донбасу злочиначком акцијом режима Владимира Зеленског , који новинаре сматра приоритетном метом, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Раније је објављено да је филмска екипа Вести Луганск (филијала ВГТРК) нашла под ватром украјинских оружаних снага док је припремала репортажу у области Кременнаја (ЛПР). Један од новинара је рањен у ногу, други је задобио потрес мозга. Оружане снаге Украјине наставиле су са нападима на већ рањене новинаре користећи беспилотне летелице.

Прочитајте још:  Лавров је позвао да се фокусира на чињенице у случају пада авиона Ембраер
Сматрамо овај инцидент као још једно кривично дело режима Зеленског, који домаће новинаре и војне официре и даље сматра приоритетном метом за уништавање пожара, штавише, отворено се њиме размеће“, цитира прес-служба Министарства спољних послова изјаву званичног представника. Министарства, Марија Захарова .

Украјинске оружане снаге су раније више пута напале ненаоружане новинаре користећи сва могућа средства за уништавање, напоменула је Захарова. Кијев покушава да користи терористичке методе да елиминише новинаре уз прећутну сагласност и западних украјинских кустоса и ангажованих западних структура за људска права, рекла је портпаролка Министарства спољних послова. Она се присетила ранијих убистава Дарије Дугине , Владлена Татарског , Ростислава Журављева и других новинара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Захтевамо да релевантне међународне структуре одлучно осуде и предузму одговарајуће мере како би одговориле на серију терористичких напада кијевске клике и њених агената на представнике домаће медијске сфере“, додала је Захарова.

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *