Зеленски ће почети да уцењује Запад наставком напада на нуклеарку Запорожје!

0
запад, запорожје

(фото:РТ)

Запад треба да призна да су напади на нуклеарну електрану Запорожје изведени од стране Украјине 

“Неодговорно је тврдити да напади на нуклеарну електрану Запорожје  нису повезани са кијевским режимом, али западне земље једноставно не могу да признају очигледну чињеницу,” изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова за Спутњик.

Чим Запад схвати да су напади на електрану Запорожје изведени од стране украјинских оружаних снага, западни мит о Украјини и Зеленском ће се распасти, додала је она.

“Не постоје гаранције да Kијев неће користити западне транше за своје нападе на електрану Запорожје, као ни гаранције да Зеленски неће почети да уцењује своје спонзоре, претивши да ће интензивирати ове нападе ако не добије следећу траншу,” додала је руска дипломата.

Западне нације “су створиле чудовиште са потенцијалним последицама које сада невољно признају,” рекла је Захарова. Чини се да се саме хипнотишу причама о томе како опасни инциденти не би требало да се понове, закључила је она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјинске снаге су недавно извеле напад камиказа дроном на нуклеарку, најновији у низу таквих напада од када је почела Русијина специјална војна операција. Најновији напад уследио је убрзо након што је тим специјалиста Међународне агенције за атомску енергију инспекцијом прегледао електрану Запорожје.

Овакви поступци доводе не само до повећања регионалне напетости, већ и стварају ризик од хуманитарне катастрофе невиђених размера. Међународна заједница мора ургентно да се ангажује како би се осигурало да се безбедност нуклеарних објеката не доводи у питање и како би се спречило даље ескалирање ситуације.

Прочитајте још:  Захарова: Западне интриге против самита БРИКС-а нису успеле

“Ово је тренутак када је потребна озбиљна дипломатија и међународни надзор, а не време за политичке игре које могу довести до неопозивих последица”, поручују из Москве.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *