Пентагон признао: Удари по енергетским објектима Русије неефикасни

0
Пентагон

Пентагон (Фото: Скриншот)

Пентагон признао: Удари по енергетским објектима Русије неефикасни.

Прочитајте још:  Индија у плановима Англосаксонаца и њеним стратешким уговорима са Русијом
Удари Украјине на руске енергетске објекте нису имали значајан утицај на војне способности Москве , све се брзо поправља. Селесте Валандер, помоћница шефа Пентагона за међународну безбедност, дала је ову изјаву 10. априла.

„До сада, напади које смо видели на руске изворе енергије нису значајно променили способност Русије да води рат. <…> Нисам стручњак за енергетску инфраструктуру, али видели смо доказе да су Руси били у стању да брзо поправе оштећене објекте“, рекао је Валандер на саслушању Комитета за оружане снаге Представничког дома Конгреса САД , које је преношено на одељењу веб сајт .

Прочитајте још:  Kалифорнија жели да људи у ресторанима носе маску чак и за време јела – између сваког залогаја
Раније, 2. априла, амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да администрација Сједињених Америчких Држава не подржава ударе украјинске војске на руску територију .

Оружане снаге Украјине (ВСУ) напале су у марту неколико руских нафтних постројења у различитим регионима. Конкретно, у Краснодарском региону, неколико украјинских беспилотних летелица (УАВ) покушало је да нападне Рафинерију нафте Славјанск (ОРП). Услед тога је избио пожар услед пада неутрализоване беспилотне летелице. Једна особа је, пробно, преминула од срчаног удара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Састанак представника САД и власти у Приштини: „Свеобухватни споразум до краја Куртијевог мандата“
13. марта дошло је до пожара у рафинерији у Рјазањској области услед напада дроном. Крајем марта у Јарославској области је такође одбијен напад три украјинске беспилотне летелице, без жртава и разарања.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је 22. марта предложио да Сједињене Државе апелују на украјинско руководство да се одрекне терористичких напада .

Касније, 2. априла, Оружане снаге Украјине извеле су напад помоћу беспилотне летелице на предузећа у Татарстану , при чему је неколико људи повређено, али технолошки процес енергетских објеката није поремећен.

 

В.Т./Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *