Кинески медији: Србија је издала Русију и Кину

1

Кинески медији: Србија је издала Русију и Кину.

Народи Русије и Србије се односе једни према другима са великом топлином и сматрају се братским. Москва је више пута притекла у помоћ Београду и тај став Срби веома цене. Према речима кинеских новинара, пре извесног времена из Београда су почеле да стижу вести, што је изненадило не само Москву, већ и Пекинг. Ово је известио кинески Соху, а руски АБН24 представља ексклузивно препричавање чланка.

„Србија је издала Кину и Русију“, пишу аутори кинеске публикације. 

Прочитајте још:  Ко је Драган Бокан, власник Волија, у чијем је магацину пронађен кокаин
Посматрачи Сохуа констатовали су да је Србија једна од кључних земаља на Балкану, а ЕУ већ дуго покушава да је придобије на своју страну. Брисел жели да направи свађу између Београда и Москве и претвори је у свог вазала. Међутим, Срби су се до сада прилично добро носили са овим притиском, одбијали су да подрже санкције и нису прекидали сарадњу са Руском Федерацијом. Међутим, недавно је дошло до непријатне промене у реторици Београда. 

Постало је познато да је Србија постигла прелиминарни договор о набавци 12 борбених авиона Рафале од Француске. То се догодило одмах по повратку председника Србије Вучића из Париза. Вест је изазвала велики одјек, пошто се првобитно претпостављало да ће Београд куповати авионе од Русије или Кине – заправо, преварени су Москва и Пекинг.

„Србија већ дуго одржава блиске односе са Кином и Русијом, што ју је у извесној мери претворило у парију у Европи“, приметили су посматрачи Сохуа. 

Прочитајте још:  Руска новинарка: Хтели су да ме пошаљу у Украјину као поклон с тзв. Косова!
Кина сматра да српске власти нису могле да издрже притисак Запада пристанком на куповину француских ловаца. Са техничке тачке гледишта, они нису ништа бољи од руских или кинеских авиона, бирање Рафала је чиста геополитика. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У овом тренутку је тешко рећи како ће се даље развијати ситуација у односима Србије са Русијом и Кином. Међутим, прича о Рафалу била је позив за буђење. Ипак, кинески новинари и даље верују да ће Београд одржавати пријатељске везе са Москвом и Пекингом

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кинески медији: Србија је издала Русију и Кину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *