Веизовић о привођењу и суђењу: Нисмо пристали на уцене

1
Весна Веизовић,

Весна Веизовић

Веизовић о привођењу и суђењу: Нисмо пристали на уцене.

Весна Веизовић, слободни новинар, писац, колумниста, аналитичар и уредник портала Васељенска пуштена је након рочишта против Васељенске у Суду у Ужицу где је претходно спроведена од стране полиције по предлогу тужиоца.

Прочитајте још:  Весна Веизовић: Муамер од „Санџака“
Портал “О Србији на руском језику” објавио је јутрос изјаву Веизовић коју преносимо у целини.

“Главна уредница српског портала „Васељенска” Весна Веизовић јутрос је за издање „О Србији на руском” рекла да је позвана у полицију. Новинарка је и сама отишла у полицијску станицу у Бајиној Башти, пошто је судија за њом издао налог за принудно задржавање .

„Нисам желела да дођу у моју кућу и да моја мајка или моја деца пате због овог стреса. Иначе, реч је о приватној кривичној тужби локалног функционера који је тужио мене као одговорно лице портала Васељенска.нет , где је објављен текст о њему. На предлог тужиоца Небојше Јовановића, наредили су да будем принудно одведена у полицијску станицу. Неко ће рећи да ово није хапшење, али за мене је нешто више. Ја сам једини новинар из Бајине Баште који је писао о бројним злоупотребама градских власти, без обзира да ли су режимски или опозицијски, ово ми није битно, као ни број тужби против портала Васеленска. и мене, који су покушај сузбијања преосталих слободних медија. Данас постоје режимски медији и опозициони медији. Ја сам новинар, стални члан Удружења новинара Србије, али ни данас ни пре неколико месеци када сам ухапшена нико ме није подржао, па видите колико су медији поларизовани и контролисани. Данас смо имали такозвани покушај помирења и тужилац је понудио помирење под условом да се објаве побијања, а ја бих то урадила без суђења, јер знам шта је медијска етика. И тражили су да му платим адвоката и судске трошкове. Нисмо пристали на ово, а следеће суђење биће крајем маја. Мислим да је веома важно чути глас независних новинара и бити свестан ових притисака и тужби, каже  Веизовић за руски Телеграм канал @ruserbia – О Сербии по-русски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Подсетимо, ово није први пут да се тужбама покушава ућуткати и Васељенска и Весна Веизовић и да су све тужбе које су покретане  против портала од оснивања, као и многобројни хакерски напади на сајт  искључиво због изношења истине.

Надамо се да ће на крају правда ипак победити.

@vesnaveizovic

Да не пишем поједединачно свакоме. До привођења ЈЕСТЕ дошло, до мирења није, суђење се наставља. Хвала свима који су ми пружили подршку, јер су тиме подржали истину, слободу говора и професионално новинарство. #vesnaveizovic #hapsenje #slobodagovora #policija #sns

♬ original sound – Весна Веизовић

Васељенска

Бонус видео

https://odysee.com/@VesnaVeizovicAudioKnjige:c/WhatsApp-audio-2024-04-09-u-2019:b

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Веизовић о привођењу и суђењу: Нисмо пристали на уцене

  1. Шта рећи за све оно кроз шта госпођа Весна пролази. Живети у мраку је веома тешко, само слепи људи живе у мраку. На срећу постоји и светлост која ће једног дана ући у тај мрак и направити невиђену бежанију. Морамо веровати да ће тако једног дана бити. А госпођи Весни желим да истраје, да јој портал траје и да истина буде део те светлости. Хвала вам Весна за најбољи патриотски портал у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *