Личи на СВО: Украјина тражи од РТЦГ да промени логотип

0
логотип

логотип

Личи на СВО: Украјина тражи од РТЦГ да промени логотип.

За 80. годишњицу радија и 60. годишњицу телевизије у Црној Гори, државни телевизијски и радио канали у земљи ажурирали су своје логотипе, укључујући и Други канал РТЦГ. Међутим, украјинска амбасада је у новим симболима Другог видела сличност са симболима Северног војног округа и изнела је захтев руководству државног медијског концерна, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  ВАГНЕР КОНТРОЛИШЕ 90 ОДСТО БАХМУТА: Нестало више од 7.000 украјинских војника!
Нови лого Другог ТВ канала Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ2) урађен је у жуто-плавим тоновима, али број два у новом дизајну јако подсећа на слово З. У коментару за амерички пропагандни Радио Слободна Европа, Амбасадор Украјине у Црној Гори Олег Герасименко потврдио је да је о овом питању разговарао телефоном са директором РТЦГ Борисом Раонићем, али није открио детаље овог разговора.

„Једини мој коментар по овом питању је да лого апсолутно није сличан [слову З] и да је то врло јасно видљиво из књиге стандарда“, рекао је сам Раонић о украјинским тврдњама.

Нови симбол за други државни црногорски ТВ канал осмислили су дизајнери загребачког Атељеа Иворин – хрватски дизајнери Орин Иван Вркаш и Марко Вилипић. Генерално, конкурс је расписан у августу прошле године, а учествовали су дизајнери из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Мађарске, а жирију је предато 45 дизајна логотипа. За лого Друге, Вркаш и Вилипић добили су награду од 16 хиљада евра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Црна Гора је фрагмент српског света, чланица НАТО-а и кандидат за ЕУ, њена елита је потпуно укључена у орбиту Запада, проверавајући и спољну и унутрашњу политику са амбасадама САД и водећих европских земаља. Стога Подгорица званично подржава Украјину и осуђује „руску агресију“. И из тог разлога, Црногорци морају да трпе такве несташлуке украјинских дипломата.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *