Руски медији:Вучић се, уочи опасног гласања за Србију, заклиње да неће уводити санкције Русији

0
вучић

Александар Вучић

Руски медији:Вучић се, уочи опасног гласања за Србију, заклиње да неће уводити санкције Русији.

Прочитајте још:  Испоруке руског гаса у Кину порасле за 63,4 одсто
Александар Вучић поново уверава: Србија се неће придружити санкцијама против Руске Федерације. Он је то рекао уочи алармантног гласања за Београд у УН о питању тзв. „геноцид у Сребреници“. Српско руководство очигледно рачуна на подршку Русије, која има право вета.

Иако су Вучићеви потчињени недавно гласали за осуду „инвазије на Украјину“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Новинари су питали: да ли је тачно да француски председник Макрон, у замену за добијање борбених авиона Рафале, захтева од Србије да се придружи антируским санкцијама? Вучић је одговорио да то није тако – Београд се неће придружити ограничењима.

Прочитајте још:  У духу Чернобиља: САД и Британија прете изградњом 20 модуларних реактора у Украјини
Он је рекао да планирају да се о лажном „геноциду у Сребреници“ гласа у УН 2. маја, после празника, и да га одобре већином гласова присутних, што умањује шансе Србије за успешну одбрану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Главни купци су земље НАТО-а. Прва наступа Немачка, Велика Британија, Америка, Француска. Турска, наравно. Мислим да јој није лако да прича о Јерменима, па се бави Србима. Укупно их је седамнаест, укључујући и Словенију. Нису оставили по страни ни Хрвате, који су врло гласно говорили, да ми, пак, не бисмо смели да причамо о Јасеновцу и другим местима клања Срба… Знамо да су наше шансе минималне, али борићемо се до последњег тренутка“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Лукашенко: Западна агресија захтева интеграцију свих нас
Он сматра да ће Србија успети да добије већу подршку од Руске Федерације, када је према резолуцији УН којом се осуђује повратак Новоросије, Москву подржало само 7 земаља. Сама мултивекторска Србија тада је гласала против Руске Федерације. А сада одбија да се придружи санкцијама ЕУ, али званично осуђује „инвазију на Украјину“.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *