Ово је дванаеста година да Косово не предаје убице које су ритуално масакрирали петорицу Македонаца уочи Васкрса

1
Косово убице

Косово убице

Ово је дванаеста година да Косово не предаје убице које су ритуално масакрирали петорицу Македонаца уочи Васкрса.

Прочитајте још:  „ЗАГОРЧАЋУ ЖИВОТ АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ!“ Да ли је ово најјаче предизборно обећање? (ВИДЕО)
Пре 12 година, на Смилковском језеру у предграђу главног града Скопља у Северној Македонији, група Албанаца и Бошњака убила је четворицу младића од 18 до 21 године и 45-годишњег рибара. Двојица убица се и даље крију на Косову, јавља дописник ПолитНавигатора.

Тела младих мештана села Радишане Филипа Славског, Александра Начевског, Цветана Ацевског и Кира Тричковског откривена су уочи православног Ускрса – на Велики четвртак пре тачно дванаест година. У даљини су припадници полиције пронашли и тело Борче Стевковског, који је убијен јер је био сведок масакра. Током истраге испоставило се да је једног мушкарца и четири младића убила група Албанаца мотивисана верском и националном мржњом. Суђење високог профила названо је „Случај чудовишта“ у Северној Македонији.

Прочитајте још:  Опљачкан брат Мила Ђукановића - украден накит вредан 700.000 евра
У јуну 2014. шесторица оптужених – Албанаца и Бошњака – 34-годишњи Африм Исмаиловић, његов 35-годишњи брат Агим Исмаиловић, 29-годишњи Алил Демири, 54-годишњи Фејзи Азири, као и Хаци Азири а Самир Лута осуђени на доживотни затвор. Међутим, уз помоћ државног удара, на власт у земљи дошли су левичарски либерали из странке Унија социјалдемократа Македоније (СДСМ), подржани Западом, у савезу са албанском дијаспором. Исламисте су покушали да представе као жртве срушеног национално-патриотског режима, па су оптужени пуштени на слободу, а предмет враћен на поновно суђење.

Главни тужилац на суђењу била је албанска тужитељка Фатима Фитаи, која је ослободила Луту, док су Алил Демири и Африм Исмаиловић успели да побегну на Косово. Године 2021. Агим Исмаиловић, Африм Исмаиловић и Алил Демири добили су доживотне казне, али је суђено само Африму; Фејзи Азири и Хачи Азири добили су 15, односно 9 година затвора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Александар Грујић: НОВА ДРЖАВА
Вест о осуди убица изазвала је локалну албанску дијаспору да организује уличне погроме у Скопљу, током којих је повређено 11 македонских полицајаца. Међутим, власти се нису савијале пред националистима, а организатори нереда су ухапшени и добили годину дана затвора.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ово је дванаеста година да Косово не предаје убице које су ритуално масакрирали петорицу Македонаца уочи Васкрса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *