Шеф Пентагона обећао Израелу пуну подршку

0
министар

Лојд Остин

Шеф Пентагона обећао Израелу пуну подршку.

Прочитајте још:  Много тога неће бити исто после уласка Ирана у „источни НАТО“
Израел може да рачуна на пуну подршку Сједињених Држава у одбрани од напада из Ирана,шеф Пентагона Лојд Остин у телефонском разговору са израелским министром одбране Јоавом Галантом .

„Секретар Остин је јасно ставио до знања да Израел може да рачуна на пуну подршку Сједињених Држава у одбрани од било каквих напада Ирана и његових заступника у региону“, рекао је секретар за штампу Пентагона Патрик Рајдер у саопштењу , а преноси ТАСС.

Како је пренео Регнум , раније 13. априла амерички председник Џозеф Бајден прекинуо је слободан дан и одлучио да се врати у Белу кућу због погоршања ситуације на Блиском истоку. Бајден намерава да се консултује са својим помоћницима за националну безбедност, саопштила је његова група новинара.

Прочитајте још:  Израел гађао војне циљеве у Сирији, Сиријци испалили ракете на Голанску висораван
ЦБС Њуз је 12. априла, позивајући се на неколико познатих америчких званичника, известио да би Иран могао да удари војне циљеве у Израелу у наредна 24 сата користећи више од стотину дронова и десетине пројектила. Извори су приметили да би Израелу било тешко да издржи тако масиван напад.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бајден је упозорио Иран да би покушај освете Израелу спречио Техеран да успе. Иранске власти су заузврат пренеле Сједињеним Државама поруку да ће, ако Вашингтон интервенише у сукобу између Израела и Ирана, америчке снаге у региону бити нападнуте.

Министарство одбране Сирије објавило је 1. априла увече израелски ваздушни напад на зграду иранског конзулата у Дамаску. Према извору иранског издања Тасним, у нападу је погинуло најмање пет особа, а још 12 је повређено. Забележено је да је један од погинулих био командант Корпуса гарде Исламске револуције Мохамед Реза Захеди .

Ирански председник Ибрахим Раиси обећао је 2. априла да ће одговорити на напад Израела на конзулат. Он је акције израелске војске назвао “нехуманим” нападом и јасним кршењем међународног права.

Прочитајте још:  Сав апсурд рата у појасу Газе: Након десетина хиљада мртвих постигнут споразум о примирју због 100 талаца
Упозорења Ирану из Израела и Сједињених Држава имају за циљ да припреме јавно мњење за чињеницу да су наводно уложени сви могући напори да се сукоб на Блиском истоку деескалира, оријенталиста, политиколог, виши предавач на Основној катедри за Институт за оријенталне студије Руске академије наука, Факултет светске економије, новинској агенцији Регнумприметио је у интервјуу Григориј Лукјанов .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *