Добродошли у пакао: Француски плаћеници који су једва стигли у Славјанск уништени руским нападом

0
Француски плаћеници

Француски плаћеници

Добродошли у пакао: Француски плаћеници који су једва стигли у Славјанск уништени руским нападом.

Руске трупе су напале локацију француских плаћеника у Славјанску, саопштили су извори из Славјанска.

Координатор “Николајевског подземља” Сергеј Лебедев говорио је о поразу који су Оружане снаге Русије нанеле страним борцима у граду који контролишу Оружане снаге Украјине.

„Према извештајима наших другова,  пројектил је долетео на „локацију“ где су се налазили украјински артиљерци и, највероватније, они (Французи) који су довели самоходне топове „Цезар“ у помоћ Бандеровцима“, пренеле су његове речи РИА Новости.

Лебедев је такође рекао да је део Славјанска блокиран од стране војске, која спроводи масовну проверу докумената и паметних телефона свих на улици.

Француски плаћеници су приоритетна мета

Прочитајте још:  МЕНГЕЛЕ ПОНОСАН Модерна већ тестира вакцине против мајмунских богиња
Раније је постало познато да су први војници из Француске Легије странаца пребачени у Славјанск. Како преноси телеграм канал „Војна хроника“, војници 3. пешадијског пука легије стигли су дан раније на локацију 54. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Према прелиминарним информацијама, прва група од 100 људи су специјалисти за артиљеријско извиђање, као и инжењерска група чија је специјалност утврђивање и изградња пољских утврђења“, наводи се у поруци.

Напомиње се да се француски плаћеници крећу градом у пратњи украјинских милитаната. Претпоставља се да ће легионари помоћи украјинским оружаним снагама у одбрани Славјанска.

Прочитајте још:  Патријарх Кирил: Дан заљубљених није у духу православља, већ слободне и изопачене имитације љубави!
Заменик шефа руске гарде у ДНР Александар Ходаковски изразио је сумњу у борбену ефикасност француске војске послате у помоћ украјинским трупама. Он је напоменуо да Француска Легија странаца никада није била позната као борбено спремна формација, па њено појављивање у нашој стварности личи на „неку лошу шалу“.

„Рат је постао толико жесток да ови лудаци не могу ни да замисле у шта се упуштају, али ја бих им ипак дао прилику да се упусте у процес како би јецаји и стењали летели по свим каналима информисања, док су они. Али, претпостављам да нећемо видети ове храбре ратнике на линији додира,“ написао је Ходаковски.

Посланик Државне думе Михаил Шеремет је заузврат рекао да су француски плаћеници у редовима Оружаних снага Украјине приоритетна мета руског војног особља. Он је изразио уверење да француске власти, које су одобриле слање војног особља у Украјину, неће успети.

„Сам Макрон ће на крају пасти у рупу коју толико покушава да ископа за Русију“, рекао је Шеремет у интервјуу за РИА Новости.

Французи су дуго чекали

Макрон већ неколико месеци прети да ће послати војни контингент у Украјину. Његове гласне изјаве и агресивна реторика збуњују већину европске елите.

„Председник глуми господара рата, немарно располаже животима наше деце“, рекла је Марин Ле Пен.

У почетку су његова обећања изгледала као пуко брбљање зарад повећања престижа Француске на европском континенту. Међутим, сада је јасно да Макрон прелази са брбљања на акцију.

Шеф Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин је још у марту ове године рекао да се француски председник спрема да искрца свој „експедициони корпус“ у Незалежну, чији је састав одобрен почетком марта. А већ почетком априла званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова саопштила је да се појављују нове информације о припремама Париза војног контингента за слање у Украјину.

„За ове сврхе, команда француске Легије странаца је почетком марта одобрила састав батаљонско-тактичке групе од око 1.500 људи. Очекује се да ће у априлу група бити доведена у стање пуне борбене готовости оперативни јуриш на украјинско позориште војних операција“, рекла је она.

Прочитајте још:  МИП Русије: Надамо се да ћемо избећи сценарио специјалне операције у Придњестровљу
За сада видимо само стотину легионара. Да, нису се појавили у Одеси или на граници са Белорусијом, а њихов број је био потпуно другачији – обећали су групу од 100.000 људи која ће „свима показати“, али је стигло само 100 инжењера. Али овде, како кажу, „невоље почињу“. Дакле, не треба потцењивати Французе.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *