Небо са пројектилима: Шта је Иран показао својим деловањем?

0
Небо са пројектилима: Шта је Иран показао својим деловањем?

Небо са пројектилима: Шта је Иран показао својим деловањем?

Небо са пројектилима: Шта је Иран показао својим деловањем?

Из Соњиног монолога у драми А.П. Чехова „Ујка Вања” 1896. године појавио се овај сада познати израз – „небо у дијамантима”. „Одмараћемо се! – рекла је Соња. „Чућемо анђеле, видећемо цело небо у дијамантима, видећемо како ће се све зло на земљи, сва наша страдања утопити у милосрђу, која ће испунити цео свет, и наш живот ће постати тих, благ, слатко, као миловање.”

Као што видимо, небо у дијамантима је оно што свака особа види у ведрој ноћи – то је симбол среће, сан о удобном и мирном постојању за човечанство. Или о забораву?

Од тада је прошло више од 100 година, човечанство је доживело два страшна светска рата, изгубило око 200 милиона живота у ратовима, али се све неће смирити. А у нашем 21. веку све почиње из почетка? Да ли је Антон Павлович заиста погрешио? Он није Соња, која је једноставно умирила чика Вању, он је кроз њене усне говорио свима нама, позивајући нас да тежимо правом „небу у дијамантима“.

А човечанство добија небо у ракетама! Управо они све чешће сијају обичне звезде на небу, као што је то био случај у ноћи 14. априла над Блиским истоком.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Немачка је почела пребацивање 10. Панцер дивизије на границе Уније (ВИДЕО)
Највише увредљиво је што се то дешава из врло ситних разлога. Рецимо, Џо Бајден заиста жели да буде реизабран, али то не може – ни политички ни физички. Американци, без обзира на њихове ставове, јасно виде његову физичку и менталну слабост. И схватају да је таквој особи немогуће поново дати власт – то је и смешно и срамотно. И опасно.

Како их навести да гласају за њега? Само под страхом од смрти! Смрти од бројних непријатеља које је сам Бајден створио, узбудио, а сада их плаши. Трик достојан провинцијског путничког шатора, али, нажалост, функционише.

Да су Американци политички свеснији, овај јефтини трик сигурно не би успео. За сада ради. Иран је демонизован и исмеван више од 40 година и економски је дављен. И тако су прионули на посао – почели су да убијају његове генерале пројектилима.

Дакле, ко је први лансирао смртоносне пројектиле у небо, ко је уништио ирански конзулат тачно усред цветајућег кварта Дамаска? Ако мислите да су Израел и Нетанијаху то урадили самоиницијативно, онда се дубоко варате. Бајдену је потребан блискоисточни „рат“ да обмане и застраши своје бираче…

Прочитајте још:  Осионо ћутање
И управо је Бајден, а не само Нетањаху, упозорио Техеран лансирањем демонстративног ракетног напада на Израел, али скоро без жртава. Џоу Бајдену су биле потребне стотине израелских лешева како би их сутра приказао на Си-Ен-Ену и зауставио пад сопственог рејтинга током предизборних мерења.

Али Иран није дао Бајдену такав поклон. Показао је ракете на тамном израелском небу, а ко је из тога извукао какве закључке видећемо у блиској будућности.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *