КО И У ЧИЈЕ ИМЕ ОТВАРА ДИЈАЛОГ/ДЕБАТУ СА РИО ТИНТОМ?

0

КО И У ЧИЈЕ ИМЕ ОТВАРА ДИЈАЛОГ/ДЕБАТУ СА РИО ТИНТОМ?

Ратко Ристић, као ни извесни Душан Васиљевић, Саво Манојловић, Ћута, сви могући кандидати Заветнице, нити било ко други није представник ни локалне заједнице нити било чији.

Удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ остаје при својим захтевима и настојањима да сви који су за потребе УКИНУТОГ пројекта „Јадар“ кршили законе Републике Србије наносећи тиме штету свеукупном грађанству, кривично и материјално за то одговарају, бескпомпромисно остајемо при томе да рудник не желимо ни под којим условима, да га нећемо дозволити, да је свака расправа завршена 6. и 7. маја 2021. године у САНУ (када је Ристић синхронизовано са Вучићем (изненађени?) предлагао локални референдум који се покраде док трепнеш, и исти онај Ристић који је изјављивао да за овај пројекат није ни знао), да нити компанија Рио Тинто нити било ко други може да отвори рудник у Јадру у Рађевини. НЕ ЗНАЧИ НЕ.

Свако ко ступа у дијалог са Рио Тинтом после укидања пројекта је дубоко загазио у кривична дела и то је опет њихов проблем, али ни то им не даје за право да издају оно што није њихово, као ни РТС-у.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зар било коме делује да ћемо дозволити да „стручњаци“ пресуђују о нашим животима и дувају у леђа Рио Тинту после свега кроз шта смо прошли. То би исто било као кад би основни суд обарао одлуке врховног суда (САНУ и НАРОД).

Што се Ристића тиче, ствари су посве јасне, нарочито после ко зна ког мењања политичке партије, а што се тиче ове очигледно веома брзо договорене дебате које је, гле чуда, Саво колико јуче тражио, а РТС му брже-боље изашао у сусрет, најавили смо је више пута, од чега ја стављам једну објаву од августа прошле године, а и Никола и ја ћемо подсетити на остале. Зашто? Зато што, нажалост, нигде нисмо погрешили и зато што је понављање мајка знања, нарочито код заборавних Срба. Што тај Саво, кад је тако батљиве руке, не замоли лепо Вучића да се склони и реши нам то за дан-два?

Прочитајте још:  Бакиров суд осудио Србе на 91 годину затвора

Што се тиче предизборних циркуса у којима не учествујемо, а чији нас учесници све стављају у недоличне ситуације и премда се избор своди на Сцилу и Харибду (зло и зло), Удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ остаје при Истини да једини коме није место у атарима наших села јесу компаније, почев од Рио Тинта, чији представници и остали колаборационисти морају већ једном да схвате да нису пожељни, ни они, ни њихов новац, ни њихов мртви пројекат. Компанија Рио Тинто је, са колаборационистима, већ довољно пута прекршила законе Републике Србије, за шта постоје експлицитни и надасве необориви докази. Домаћи издајници су ДОМАЋИ, наш проблем, и нити један странац нема право да било коме у овој земљи прети било чим. Удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ стога осуђује свако саопштење компаније Рио Тинто, сваки позив на дебату, расправу, свако отварање могућности да пројекат заживи, свако трговање Јадром, Рађевином и Србијом од стране било кога, ма како се представљао и изнад свега, осуђујемо сваки покушај Рио Тинта да било коме, ма ко то био, прети на било који начин јер управо ова компанија својим пројектићима угрожава нашу безбедност и свакодневно нас узнемирава. Нисте добродошли.

Структуре безбедности, шта треба да се деси да бисте почели да радите свој посао? Превенција? Има ли пилота или да се дохватамо ко чега и кога стигне?

Питате се шта је циљ целе ове ујдурме? Па лепо, да се после две и по емисије представа за народ и преко милион рио тинто реклама народ преведе жедан преко референдума у земљи у којој су сваки избори покрадени јер ето „да се народ пита“ и остале бајке за лаку ноћ „наших стручњака“.

Прочитајте још:  УПАМТИТЕ ГА – СНС посланик: Рио Тинто добар, ви сте антиваксери и антирудари!?!

„Заштитимо Јадар и Рађевину“

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *