Кандидат за председника Македоније: „Желимо да напустимо НАТО и да се решимо албанске тираније“

0

Кандидат за председника Македоније: „Желимо да напустимо НАТО и да се решимо албанске тираније“.

Прочитајте још:  Форин Полиси: НАТО је скупа, застарела алијанса, неспособна да одговори на савремене изазове
Кандидат за председничке изборе у Северној Македонији из Левог блока Биљана Ванковска је у интервјуу за српску Политику рекла да се Македонија претворила у колонију.

Она напомиње и да уз подршку Запада албанска мањина у земљи влада словенском већином, јавља дописник ПолитНавигатора.

„После 33 године лажне независности, Македонија се нашла на европској подпериферији као западна колонија, са најсиромашнијом и најнесрећнијом популацијом у Европи, са огромним одливом мозгова…

Залажемо се за иступање земље из НАТО-а, ревизију вазалног положаја према ЕУ, крај такозваног Охридског споразума, којим је уведена бинационална држава у којој данас тиранија (албанске) мањине влада већином, отворен спољне политике на сва четири краја света“, рекла је Ванковска.

Прочитајте још:  Роџер Вотерс из "Пинк Флојда" послао отворено писмо Путину: САД И НАТО НАПАДАЈУ ДРУГЕ СУВЕРЕНЕ ЗЕМЉЕ
Према кандидату Левице, Македонији је потребна потпуна „поправка” земље, почевши од усвајања потпуно новог демократског устава који би заменио садашњи, корумпиран од стране западних сила. У сфери безбедности, њен блок се залаже за војну неутралност, „ближу регионалну сарадњу и солидарност са свим прогресивним покретима у Европи и свету“.

„Чланство у најмоћнијем војном савезу који ратује у Украјини није донело ништа добро малој и сиромашној Македонији. Ми смо међу 18 држава чланица које доприносе више од два одсто БДП-а, међу првима смо овде и плаћамо оружје својим сиромаштвом. За сиромашну земљу која има унутрашње проблеме на етничком, а још више на друштвеном нивоу, чланство у Алијанси не гарантује никакву сигурност. Иначе, промена имена Македоније била је повезана и са уласком у НАТО“, нагласила је Биљана Ванковска, коју противници, посебно из албанског табора, називају „проруском“.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *