Србија довела у питање ауторитет УН због резолуције о Сребреници

1
србија босна

србија босна

Србија довела у питање ауторитет УН због резолуције о Сребреници.

Прочитајте још:  Демонстранти против окупације Газе ушли у зграду Њујорк тајмса
Гласање о резолуцији о геноциду у Сребреници у јулу 1995. године, које је планирано у оквиру предстојеће Генералне скупштине УН, прети да девалвира овај концепт, рекла је бивша премијерка и председница републичког парламента Ана Брнабић на брифингу после састанак са дипломатом из Сједињених Држава. Према њеним речима, које цитира РИА Новости, биће доведен у питање и ауторитет УН.

Ако ово заврши на дневном реду Генералне скупштине УН, први пут ће се о тако озбиљном питању као што је геноцид одлучивати једноставним гласањем. <…> Ако овим питањима приступимо на овај начин <…>, онда ће се на Генералној скупштини УН појавити толики број резолуција о овој теми <…> да ће на крају овај термин изгубити смисао ,” рекла је Брнабић .

Није искључила да је то управо “нечија намера” – тако да ова реч више ништа не значи. Председница српског парламента је истакла да је ситуација у којој се о питању овог степена значаја одлучује једноставним гласањем веома опасна за УН.

Прочитајте још:  Владика Јоаникије: Ђукановић мисли да је држава његов феуд, а није ни крштен
Према Брнабићевим речима, развој догађаја у том правцу значиће да су „велики и моћни успели да униште најважнију међународну организацију за мир и стабилност у целом свету“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очекује се да ће Генерална скупштина УН 2. маја гласати о резолуцији коју су предложиле Немачка и Руанда о геноциду у Сребреници и забрани негирања чињенице геноцида. Српске власти сматрају да се резолуцијом Срби проглашавају „геноцидним народом“ и доводи у питање легитимитет постојања Републике Српске Босне и Херцеговине.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО - КОМПЛЕТАН ТЕКСТ СТАТУТА ЗСО: Ево које су тачке разбеснеле Куртија и због чега је срушио дијалог
Раније је политиколог Алексеј Макаркин рекао да грађани Србије желе у Европску унију, међутим, према последњим анкетама, број присталица ове идеје је све мањи јер су људи уморни од чекања. Према његовим речима, проблем у односима Београда и Европске уније лежи на Косову.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија довела у питање ауторитет УН због резолуције о Сребреници

  1. Још кад је почела војна операција Русије у Украјини јасно је било а то се и доказало да више практично не постоје УН, нити тела и комисије ко што су приватизована СЗО, подељен СБ, разне комисије које су под директном контролом нацистичких убица и лопова из Америке и целог трулог крвничког запада тако да је одлука небитна кер фашистичка немачке крајем ове године поново ће бити подељена али не ко досад већ на две немачке државе од којих ће нова немачка бити самостална и већа од претходне западне немачке и одмах ће тражити приступ БРИКСУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *