Лидер албанских сепаратиста огорчен војним вежбама Србије

0
Македонска полиција раскринкала Куртија

Македонска полиција раскринкала Куртија

Лидер албанских сепаратиста огорчен војним вежбама Србије.

„Премијер” Косова Аљбин Курти рекао је да војне вежбе Војске Србије „Вихор 2024” које се одржавају ових дана представљају претњу не само за Косово, већ и за цео регион Балкана.

Одједном се забринуо и за екологију југа Србије, где се одвијају маневри, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Они изводе вежбе борбеним дроновима камиказа, а место где се те вежбе изводе, осим што се налази 30 километара од границе са Косовом, налази се само три километра од границе Србије и Црне Горе. То је доказ да је Србија ауторитет, пример, фактор, главни актер дестабилизујућих напора за регион Западног Балкана и да представља претњу не само нашој републици коју не признаје, већ и безбедности читаве регион, сви његови становници“, рекао је албански нациста.

Прочитајте још:  Откривамо: Веза адвоката Синише Малог и купца Београђанке
Он је додао и да војне вежбе имају утицај на животну средину.

„Вежбе које се изводе на Паштери, с једне стране представљају претњу, а са друге стране, највеће загађење ваздуха и земљишта је у Санџаку“, рекао је Курти, посебно истичући историјски назив покрајине Србије. , насељена претежно бошњачким становништвом, гдје су сепаратистичке снаге јак тренд.

Прочитајте још:  Српски софтвери и за САД и за Русију
Заузврат, председник Србије Александар Вучић рекао је да је веома задовољан резултатима вишедневне тактичке вежбе Вихор-2024, у којој је учествовало више од 500 јединица наоружања и војне опреме.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Чак и резервни резервоари изгледају онако како би требало да изгледају. Ово су потпуно нови, модернизовани тенкови. Могло се видети неколико врста дронова, од извиђачких дронова до камиказа дронова „Комарац“ и „Оса“, који раде у пару. Мислим да је 12 или 13 од 15 камиказа дронова погодило своје циљеве. И сада полако почињемо да производимо ове дронове“, рекао је председник Србије.

Као гости вежби Вихор 2024 били су председник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Жељка Цвијановић.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *