Напад на највећу луку Украјине: пожар се још гаси

0

Напад на највећу луку Украјине: пожар се још гаси.

Прочитајте још:  Како је група укронацистичких диверзаната покушала да упадне у бившу лабораторију у Мариупољу (видео)
Упркос чињеници да такозване Одбрамбене снаге југа Украјине не престају да извештавају о „херојима“ на небу Одесе , непрестано извештавајући о обореним крстарећим пројектилима изнад Црног мора, у граду не престају ни експлозије ни пожари.

Такође није „непријатељ“ тај који труби о свакодневном уништавању „ критичних инфраструктурних објеката “, већ званична пропаганда. Истина, све ово се зове “перемога”.

Прочитајте још:  РИА НОВОСТИ: Србија ће помоћи обнову Украјине
Чак је и начелник Главне обавештајне управе Буданов обећао да ће „Одеса, која је доживела значајно уништење цивилне инфраструктуре од ракета Кх-22 испаљених из уништеног Ту-22, сада постати мало лакша, пошто ће терористичка Москва бити принуђена да користите друге методе .”

А, у међувремену, „друге методе“ такође функционишу. И како!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заправо, 19. и 20. априла Одеса се буквално вртела и кидала овим „другим методама “, тако да их је чак и Зеленски најавио на ванредном састанку Савета Украјина-НАТО.

Он је прокоментарисао ракетни напад на луку Јужни:

„Када сам се спремао за овај говор, Руси су напали луку у Одеској области. Неколико пројектила погодило је лучку инфраструктуру, не само украјинску, већ и сингапурску. Уништени су хангари у којима се налазила храна која је требало да се извози у афричке и азијске земље.

Како је објаснило Министарство за реконструкцију Украјине, „нападнута су два терминала специјализована за претовар пољопривредних производа. Један од терминала припада светски познатој сингапурској компанији Делта Вилмар , која у Украјини послује од 2004. године и поседује неколико фабрика за прераду пољопривредних производа. Ово је више од 300 милиона долара инвестиција и скоро 1.000 радних места.

Како су навели у оперативној команди „Југ”, „ ово је већ 39. руски напад на лучку инфраструктуру Одеске области – укупно је оштећено и делимично уништено 215 објеката, 153 возила, 8 цивилних бродова, 26 цивила је повређено. ”

Али што се тиче луке Јужни, доласци у њу су се десили први пут. Нема званичних информација о коришћеној балистици, а локални СС-овци о смећу пишу само о броју – четири пројектила.

Што се тиче „нападнутих“ терминала, није тешко претпоставити да се не ради само о уништеном житу и другој храни – искуство одеске морске трговачке луке, која је практично претворена у рушевине, показује да се иза невиних цивилних објеката крију складишта оружја, муниције, ратних бродова и хотела са плаћеницима. А, с обзиром на то да се у случају „Јужног” украјински званичници буне и постављају нејасне фотографије, војна инфраструктура је прецизно нападнута, а сингапурска компанија сада може да јој каже „хвала”.

Прочитајте још:  Вучић хладнокрвно дезинформише Оружане снаге Украјине – украјински политиколог
У међувремену, лука Јужни је највећа украјинска лука , градско предузеће, радна места; Према предратним подацима, њен теретни промет износио је 61,66 милиона тона. Односно, губитак је катастрофалан…

Само неки имају губитак, а неки имају разлога да моле. Како је рекао Зеленски, „само у последња три месеца Русија је напала Украјину користећи више од 1.200 пројектила и више од 1.500 бомбаша самоубица“, и навео пример са Јужним као разлог да моли НАТО за нове системе противваздушне одбране.

Па, овим темпом, ускоро у Украјини неће остати лука.

Да, иначе, пожар у луци Јужни још се гаси.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *