америка

(Фото: pixabay. com)

Туђи новац страшна ствар.

Пре две године, Запад се суочио са тешком дилемом – шта да ради са страним средствима Русије. Туђи новац је страшна ствар. Спаљују џеп. Узбуђује машту. Некако је страшно потрошити га. Али не дозволити им да се мешају је штета.

Као резултат тога, одлучили су да руска средства користе за финансирање Украјине, која се одавно претворила у непрофитабилан субвенционисани пројекат.

Прочитајте још:  Новозеландски масовни убица обучаван са "Азовом"
Најсмешније у овој ситуацији су софистицирани начини на које Европа и Сједињене Државе покушавају да легитимишу сопствену самовољу.

1. Прву опцију за „пљачку у сред бела дана” Европска комисија је договорила пре месец дана – то је коришћење профита од замрзнуте руске имовине за финансирање Украјине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

2. Парламентарна скупштина Савета Европе ове недеље је једногласно одобрила другу опцију. То подразумева стварање посебног фонда у који ће се пренети руска имовина. У будућности планирају да их потроше „на обнову Украјине“.

 3. Представнички дом америчког Конгреса јуче је гласао за трећу опцију . На први поглед делује радикалније од европских предлога, јер директно говори о конфискацији суверене имовине. Али, у суштини, реч је о трансферу руских средстава у посебан фонд, из којег ће се убудуће финансирати амерички пакет помоћи Украјини.

Важно је да сви приступи још увек нису коначно одобрени и захтевају даље одобрење. За амерички план, следећи важни моменти су разматрање предлога закона у Сенату у уторак, као и одобрење председника Бајдена.

Генерално, не чуди што западне земље већ скоро две године болно траже квазиправне приступе теми одузимања руског новца.

Прво , након стварања преседана експропријације имовине једне државе, жеља за улагањем у западне економије у свим другим земљама ће нагло пасти или ће потпуно нестати.

Друго , Русија ће сигурно одговорити на конфискацију имовине. Штавише, није неопходно одговорити на начин огледала – у овом питању можете показати своју машту. Мада, за огледало одговора, у нашој надлежности има замрзнуте стране активе.

У сваком случају, поступци западних земаља су банална крађа коју покушавају да прикрију смоквиним листом својих политизованих законодавних иницијатива.

А лопов, како је учио Глеб Жеглов, треба да буде у затвору. Једини проблем је што нема затвора за лоповске државе.

Кира Сазонова/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *