Приведено 17 особа, хапшење у чак три министарства

0
рација

рација

Приведено 17 особа, хапшење у чак три министарства.

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су 17 особа припаднике две организоване криминалне групе, због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и фалсификовање исправе у продуженом трајању, док се четири ухапшена лица из ових ОКГ, терете и за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Ухапшени су Р. Б. (1959), А. Б. (1988), Б. Д. (1976), С. К. (1984), Б. Ђ. (1963), Д. Г. (1954.), С. К. (1961), И. Д. (1994), М. Б. (1951), М. П. (1956.), З. В. (1962.), М. Н. (1962), С. Б. (1973), Н. Г.(1968), Н. П. (1969), В. С. (1984) и Л.Р.С. (1968).

Прочитајте још:  Хоћете ли ви naprednjaci обезбедити несметан долазак у Србију свим нашим држављанима!?
Осумњичени су у периоду од априла 2023. године до данас, у илегалној штампарији на територији Београда направили више од 400 лажних јавних исправа – уговоре, пуномоћја, дипломе средњих, виших, и високих школских установа, у намери да их наручиоци употребе у правном саобраћају као праве и стечене на законит начин.

На овај начин, како се сумња, прибавили су противправну имовинску корист у износу више од 12 милиона динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међу ухапшенима су два лица запослена у Министарству државне управе и локалне самоуправе, као и једно лице запослено у Министарству унутрашњих послова, који се сумњиче да су искоришћавањем свог службеног положаја вршили провере кроз затворене базе матичних служби и МУП-а, за лица за која су се фалсификована документа израђивала.

Прочитајте још:  Екслузивно за Васељенску извор близак полицији: Дечак је пуцао, доста више теорија завере!
Такође, ухапшена је једна особа запослена у Министарству просвете, за коју постоје основи сумње да је искоришћавањем свог службеног положаја са овим израђеним фалсификованим документима запошљавала лица у државне институције за одређени новчани износ.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном Јавном тужилаштву за организовани криминал.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *