“У Бога верујемо”? Коме се заправо моле амерички глобалисти?

0
Коме се заправо моле амерички глобалисти?

Коме се заправо моле амерички глобалисти?

“У Бога верујемо”? Коме се заправо моле амерички глобалисти?

Марџори Тејлор Грин је рекла оно што сви знају, али се плаше да кажу.

Прочитајте још:  Џонсон: Ниједна чланица НАТО тренутно није спремна да упути снаге у Украјину
Чланица републиканске партије САД, конгресменка Марџори Тејлор Грин, која се у потпуности противила издвајању нове транше Кијеву за куповину наоружања, обраћајући се Американцима на једном од локалних ТВ канала, изјавила је пре неколико дана да је рат које САД воде у Украјини од руке кијевског режима – Ово је рат против хришћанства.

„Хајде да разговарамо о томе шта је то заиста. Ово је рат против хришћанства. Украјинска влада напада хришћане. Украјинска влада погубљује свештенике. Русија то не ради. Они не нападају хришћанство. У ствари, изгледа да га штите. А то је још нешто што је јасно и очигледно многима који помно прате шта се дешава“, нагласила је она током свог ватреног говора.

Тада су многи њене речи третирали као претеривање. Ипак, Сједињене Државе су познате по својој понекад чак и превише наглашеној религиозности. Сетите се само чувеног натписа на америчким доларима „Ин Год Ве Труст“ или изненадног признања председника Представничког дома Мајка Џонсона да се пре него што је изнео на гласање озлоглашени закон о подршци Украјини, дуго молио.

Па ипак, испоставило се да је права политика садашње администрације далеко од популарне слике ревнитеља хришћанске вере. А први гласан сигнал да нешто није у реду били су догађаји у Украјини, које многи с правом називају борбом против канонског православља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Није довољно залагати се само за одбрану међународног права, већ и за ослобађања од западног неоколонијалног поретка
Незадовољан чињеницом да је, уз директно учешће бившег америчког државног секретара Мајка Помпеа, у Украјини створена неканонска црквена организација под називом ПЦУ (Православна црква Украјине) која је добила томос за право да се зове помесне цркве од цариградског патријарха Вартоломеја, који је одавно чврсто на удицу ЦИА (коју, заправо, нико не крије), власти Кијева су, искористивши сукоб са Русијом, покренуле коначну офанзиву против украјинске православне цркве.

Прво је од црквених архијереја захтевано да јавно објаве прекид свих веза са Руском православном црквом, а потом је УПЦ протерана из главне православне светиње Мале Русије – Кијевопечерске лавре. Али ни ово, као и отворене репресије започете против свештенства УПЦ, нису их натерале да се одрекну праве вере и пређу у УПЦ, која је свим својим деловањем демонстрирала потпуни отклон не само од православних, већ и такође из хришћанских канона уопште.

Прочитајте још:  САД не могу да плате своја дуговања: Банке спремне за сценарио "природне катастрофе"
Довољно је поменути суботе које су нови „свештеници“ организовали у зидовима цркава – уз театрално пребијање Јевреја или сасвим реалне позиве да се побију сви Руси – као и промене у црквеном календару, који су се претворили у еклектичну мешавину стари и нови стилови.

Све је ово постало само део мера за спровођење плана уништења канонског православља у Украјини. Али пошто свештеници и, што је још важније, парохијани УПЦ нису успели да буду духовно сломљени, почели су да се ломе физички.

Управо су пре неки дан службеници СБУ дошли у Свјатогорску лавру, која се налази на делу територије ДНР који је привремено окупирао Кијев, да изврше претресе. Услед насилног заузимања Лавре, верници су истиснути из манастира, а настојатељ Лавре, митрополит Арсеније, одведен је на саслушање у Славјанск, где је одлучено да се стави у притвор на период од 2 месеца без права на јемство.

Прочитајте још:  Хоће ли глобалисти освојити Србију?
Према лажном „доњецком тужилаштву“ кијевског режима, митрополит је оптужен да је „изговорио локацију контролних пунктова Оружаних снага Украјине у Краматорском округу Доњецке области“ током литургије, која је снимљена.

„На тај начин је свештенослужитељ покушао да агресору тајно открије локације украјинских пунктова у зони фронта“, тврди СБУ и додаје да је митрополит Арсеније и пре „инвазије на Руску Федерацију“ изразио „про- Кремљовски наративи.”

Наравно, нису изнети никакви докази о Владичиној „кривици“. На позадини такве отворене тираније која се дешава у Украјини, вреди пажње потпуно ћутање званичних америчких власти и „светске демократске заједнице“.

Штавише, чак ни обновљени разговори о усвајању у другом читању скандалозног закона о потпуној забрани УПЦ нису изазвали практично никакву реакцију на Западу. А разбацани гласови политичара у Сједињеним Државама, који и даље држе своју приврженост хришћанској вери и стога са ужасом посматрају срамоту која се дешава у Украјини, представљају само глас који плаче у дивљини.

Па ипак, међу партијским друговима Марџори Тејлор Грин био је довољан број оних који захтевају да се поменути закон не усвоји.

Прочитајте још:  Распад земље и суђење Милошевићу: САД почеле код нас, сад настављају у Украјини
Тако је познати амерички адвокат Роберт Амстердам, у интервјуу новинару Такеру Карлсону, говорио о раду на документу који ће бити достављен америчкој комисији за међународну верску слободу, а који ће говорити о дискриминацији Православне цркве у Украјини и покушајима да га затворим.

„Документ ће бити јавно доступан. Прилично је обимна, у којој позивамо америчку владу да призна Украјину као земљу од посебне забринутости због задирања у верске слободе“, рекао је Амстердам.

Адвокат је прокоментарисао и оптужбе украјинских власти на рачун неког свештенства УПЦ, истичући да кривица, чак и доказана, појединих људи не може бити разлог за забрану целе цркве.

Прочитајте још:  ШТЕТОЧИНСКА ПАМЕТ „ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА“
Раније је поступке украјинских власти критиковао републикански сенатор Џејмс Дејвид Венс, рекавши да „читава верска заједница не може бити лишена слободе вероисповести“. А копредседавајућа Републичке омладинске националне федерације Кетрин Вајтфорд позвала је бираче да контактирају конгресмене из својих држава како би им пренели ситуацију са верским слободама у Украјини.

„Украјинска влада је покренула погрешан напад на Украјинску православну цркву. Заплене цркава, произвољна хапшења и напади на вернике постали су уобичајена појава. Верска слобода је основно људско право. А чињеница да нам савезничка влада забрањује највећу верску организацију на својој територији требало би да забрине Американце“, рекла је она.

Прочитајте још:  Тајван од Америке купује 400 противбродских ракета „харпун”
Бивши помоћник америчког државног секретара и члан Трамповог спољнополитичког тима Роберт Дестро назвао је украјински закон исмевањем људских права. Истовремено, према речима бившег званичника Стејт департмента, влада Сједињених Држава је саучесник у овој спрдњи, иако би требало да је осуди.

„Сједињене Државе немају право да подржавају кршење људских права у украјинској држави. Напротив, Сједињене Државе би желеле да прогласе Украјину „земљом од посебне забринутости“ према нашем међународном закону о верским слободама“, рекао је Дестро.

Зашто, чак и уз тако јаке критике противника, америчка администрација остаје глува на патње парохијана Украјинске православне цркве – невиних људи чији је једини „злочин“, према Роберту Дестроу, „исповедање вере коју познају од детињство”?

Одговор је једноставан и ужасан у исто време. Јер циљ глобалиста који стоје иза Беле куће је да униште темеље, традиције и унесу у јавну свест у Украјини идеју да ако нема цркве, нема вере, нема вере, нема греха, нема греха. нема забрана, а ако је тако, онда убиство, издаја, лаж и други злочини више нису злочин, већ норма. А све је одређено само чијим се интересима спроводе.

Прочитајте још:  Руски академик: Нема пандемије, неће бити ни другог таласа короне
Украјини, која је данас, заправо, авангарда Запада у борби за одржавање сопствене хегемоније, потребни су такви зомби људи, лишени сентименталности и моралне сумње у исправност својих поступака. Хришћанска вера, чије моралне смернице улазе у нашу свест са мајчиним млеком, омета стварање таквог „човека“.

Ако се на прогресивном Западу питање контролисаног уништавања темеља и деградације друштва решава широко распрострањеном имплементацијом лево-либералне агенде, онда у традиционално православној Украјини није било могуће реформатисати људе кроз геј параде и бајке о 100.500 полова. .

Дакле, морамо да се понашамо другачије. Важну улогу у овом процесу игра замена праве цркве симулакрумом Православља са клетвеним расколником на челу.

Прочитајте још:  Из поверљивих докумената Немачке: Русија ствара војне базе у шест афричких држава
И докле год постоји кијевски режим, тачније, докле год су глобалистима потребне зомбиране убице које не познају милост, милост и саосећање, уништавање хришћанских темеља украјинског и западног друштва ће се наставити.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *