ПУ Бор: Повећање укупног броја кривичних дела за 17 одсто

0
бор

Стање јавне безбедности на подручју које покрива Полицијска управа у Бору, узимајући у обзир основне показатеље, може се оценити повољно током марта месеца 2024. године, кажу из ПУ Бор.

 

Према њиховим речима на територији коју покрива Полицијска управа у Бору, регистровано је укупно 95 кривичних дела (седиште Полицијске управе – 47, Полицијска станица Неготин – 22, Полицијска станица Кладово – 14, док је најмањи број кривичних дела регистрован на подручју Полицијске станице Мајданпек – 12), што представља повећање укупног броја кривичних дела за 17 одсто у односу на исти месец претходне године (81).

“Од укупног броја кривичних дела, 42 извршена су од стране познатог извршиоца, 35 од стране непознатих извршиоца, а у 18 случаја извршиоци кривичних дела ухваћени су на делу. Оперативним радом полицијских службеника расветљено је 24 кривичних дела са непознатим извршиоцем, односно 69 одсто. Из области општег криминалитета регистровано је 71, привредног криминалитета 20 и 4 кривична дела из области високотехнолошког криминала. Највећи број извршених кривичних дела је из области имовинских деликата. На подручју Полицијске управе у Бору, током марта месеца регистровано је једно кривично дело Тешко убиство, није било регистрованих кривичних дела Убиство и Убиство у покушају”, истичу у саопштењу.

Кажу да је 26. марта у 13,45 часова, пријављен је нестанак двогодишње девојчице Данке Илић, у месту Бањско Поље, град Бор, због чега је први пут у Србији активиран систем „Пронађи ме“, за хитно обавештавање јавности у случају несталог детета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација, дана 4. априла, ухапшени су С.Ј (1974) и Д.Д (1974), обојица из Бора, због сумње да су убили двогодишњу девојчицу. Полиција наставља интензиван рад на овом случају у циљу проналаска тела детета”, додају из ПУ Бор.

Прочитајте још:  Вучићев Шормаз: Приоритет спољне политике Србије треба да буде увођење санкција Русији

Такође, у саопштењу се истиче да су од стране полицијских службеника предузете све мере на откривању и заплени наркотика.

“Реализовано је 13 заплена опојних дрога којом приликом је заплењено 672,78 грама марихуане, 95 грама хероина, 17 грама кокаина и 526 комада разних таблета са листе психоактивних супстанци. Регистровано је 26 прекршаја из области јавног реда и мира (седиште Полицијске управе – 8, Полицијска станица Неготин – 8, Полицијска станица Мајданпек – 6 и Полицијска станица Кладово 4). Није било нарушавања јавног реда у већем обиму, као ни забрана јавних окупљања. Број прекршаја против јавног реда и мира у марту месецу је мањи за 14 % у односу на исти месец претходне године (29)”, кажу они.

У току марта месеца 2024. године, одржана су 87 јавних окупљања, на којима је било присутно 5.046 лица. Није било непријављених, забрањених и прекинутих скупова.

У току марта ове године догодиле су се 26 саобраћајних незгода, од којих је 13 са материјалном штетом и 13 са настрадалим лицима. У саобраћајним незгодама шест лица задобило је тешке телесне повреде, 14 лица је лакше повређено, док је једно лице изгубило живот. Активностима полицијских службеника откривено је и санкционисано 2.049 прекршаја.

“Фактори који су најчешће утицали на изазивање саобраћајних незгода су: погрешно извођење радњи у саобраћају од стране возача, предузимање непромишљених радњи од стране возача, пропусти возача због неискуства, непримереног и непрописног понашања и др. Због управљања возилом под дејством алкохола са количином преко 1,2 промила, под дејством психоактивних супстанци и одбијања алкотестирања, према 14 возача примењена је мера задржавања”, објашњавају они.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО САЗНАЈЕМО ПОВРАТАК СОЦИЈАЛИСТА: Ово су "нова" кадровска решења у МУП-у

Током месеца марта реализовано је 93 наредби надлежних судова и других државних органа, 10 потерница и ухапшено је 5 лица. Реализовано је 23 потраге за лицима и расписана је једна објава за несталим лицем. Извршено је 6.083 провера идентитета лица, пружено 13 полицијских помоћи државним органима и организацијама, извршене су 254 безбедносне провере.

У току марта 2024. године, издата је 1.646 биометријска лична карта, 714 путних исправа, 1.070 возачких дозвола и 1.124 саобраћајних дозвола.

Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *