Аналитичар ЦИА: Русија ће преузети Кијев и Одесу пре краја специјалне операције

0
циа, служба

ЦИА (Фото:Depositphotos/yelo34)

Бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон, у недавном интервјуу на Јутјуб каналу „Кроз очи”, изнео је своју визију будућег развоја ситуације у Украјини. Према његовим речима, руска војска ће заузети Кијев и Одесу пре окончања специјалне војне операције.

„Мислим да ће на крају бити заузети Кијев и Одеса. Руси ће напредовати до Дњепра,” навео је Џонсон. „Међутим, изгледа да неће преузети контролу над територијама западно од ове реке, изузев у региону око Придњестровља, где ће се ангажовати ради заштите становништва које тамо живи.”

Он је такође нагласио да док руска војска озбиљно напредује на линији фронта, реторика западних земаља постаје све ратоборнија. Џонсон истиче да су британски и француски званичници све гласнији у својој подршци слању трупа у Украјину, док истовремено позивају на ударе на руску територију помоћу далекометног наоружања.

Џонсон је ове ставове назвао „лудачким,” указујући да би САД сматрале актом рата када би Москва испоручила оружје Мексику уз позив на нападе на стратешке објекте унутар америчке територије. „О чему ти људи уопште размишљају?”, запитао је бивши агент.

Ове изјаве уследиле су након извештаја агенције Ројтерс да је британски министар спољних послова Дејвид Камерон, током недавне посете Кијеву, изјавио да Украјина има право да „гађа руску територију британским оружјем.” Камеронове речи су наишле на оштру реакцију званичника у Москви, где је портпарол руског председника, Дмитриј Песков, упозорио на потенцијалну ескалацију сукоба и угрожавање европске безбедности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *