Док Запад окреће главу: Израелска војска се припрема за наставак геноцида над народом Палестине

1
арапи, војска

арапи

Израелска војска (ИДФ) је почела са евакуацијом палестинских цивила из Рафе на југу Појаса Газе пре отпочињања офанзиве на тај град, пренео је израелски војни радио. Истовремено, „Си-Ен-Ен” је објавио да је ИДФ позвао становнике на истоку Рафе да се „одмах евакуишу,” након што је израелски министар одбране рекао трупама у Гази да очекују „интензивне акције у Рафи у блиској будућности.”

Авичај Адрае, шеф одељења за арапске медије у јединици ИДФ-а, написао је: „Ради ваше безбедности, војска вас позива да се одмах евакуишете у проширено хуманитарно подручје на контролним пунктовима.”

Он је упутио хитан позив онима који живе у општини Ел-Шавка и у насељима Ел-Салам, Ел-Јнеина, Тиба Зараа и Ел-Бајук у области Рафа.

ИДФ је навео да охрабрује цивиле у појединим деловима Рафе да се евакуишу као део операције „ограниченог обима,” обећавајући премештање у „безбеднија” хуманитарна подручја. Истовремено, наглашено је да Хамас често пуца из тих подручја.

Израелски министар одбране, Јоав Галант, изјавио је војницима у Појасу Газе да очекују „интензивне акције у Рафи у блиској будућности,” јер Хамас наводно не намерава да постигне договор о таоцима и прекиду ватре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Западне земље и Египат изразиле су забринутост да би израелска офанзива на тај град довела до великог броја цивилних жртава, јер је више од милион Палестинаца нашло уточиште у Рафи.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је, током церемоније обележавања Дана сећања на Холокауст, изјавио да Израел поново суочава са „немилосрдним и бруталним непријатељем” који настоји да уништи државу.

Милутин Недељковић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Међународне инвестиције: богате земље постају богатије, сиромашне земље постају сиромашније

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Док Запад окреће главу: Израелска војска се припрема за наставак геноцида над народом Палестине

  1. Мало да би скренуле пажњу с израелске агресије на Пале­с­ти­ну, а више да би доказале како је, по речима једног руског по­литиколога, “троми хегемон још увек на површини”, Сједињене Др­жаве и Велика Британија правдајући то “самоодбраном” од из­весне “јеменске побуњеничке групе” познате као Хути, почеле су да бомбардују Републику Јемен, на југу Арапског полуострва. За почетак, погођено је “свега” шездесет циљева – не само у Сани, јеменској престоници (што подразумева и цивилне жртве), већ и по целој држави. У Москви је тај чин означен као “апсолутно не­по­штовање међународног права”, те да “хегемонија више ни не покушава да се сакрије иза међународних правила. Нема више ограничења и договора. Треба им ера ратова. Негде – светли и кратки, једнодневни… а негде – дуготрајно и крваво”).
    У таквим условима, многи се у Србији питају ко је ко и ко је шта у свему томе, а те недоумице засноване на незнању, недо­вољној професионалној заинтересованости и неопрезности или, можда, намерној “заборавности” електронских и папирних меди­ја да је “Хамас” легална институција у Др­жа­ви Палестини, могу битно утицати на физичку одбрану Србије, србскога народа и срб­с­ких националних интереса.
    Ово последње у условима кад Американци и њено служинче познато као “уједињене нације”, пошто “иозгласају” резолуцију о Србима као геноцидном народу, окрену свој дурбин и свој нишан према Косову и Мето­хији.
    У условима кад Војска Србије – којој, по несрећи, није дато да буде Србска Војска јер Држава Србија упорно потискује из­ворне вредности србске духовности, почев од србског језика -, по устаље­ној прак­си стварних терориста у ововременом свету, буде прогла­шена за терористичку организацију, а њени припадници за теро­ристе.
    У условима који ће многе “неопредељене” Србе навести да се “иселе” на обећавајући фашикратски Запад, а пред многе “пре­ос­та­ле” Србе поставити злокобно питање да ли се борити као “те­ро­ри­с­та” по фашикратском одређењу или, по наслеђу очуваном из ко­му­нистичке подвале србском народу (фебруара 1947) о срб­ским добровољцима из србских ослободи­лач­ких ратова 1912-­1918, као “профашистима”.
    Можда ће Држава Србија, односно они који одлучују у Њено име, имати довољно храбрости да истину о томе “ко је ко” и “ко је шта” у Израелу и Палестини, благовремено саопшти збуњеној срб­ској јавности, не би ли се Србима обеју поменутих врста дало вре­мена да се припреме за оно што их може сачекати “иза кривине”.
    Да се не чека на време у коме ће објективни трагаоци за ис­торијском истином, ововремене израелске “ратничке” поступке – и њеног челника Бенјамина Нетанјахуа, наравно – препознати као геноцидне и, са тим у непосредној вези, “признати” да је рабин Менахем Шнерсон био у праву кад је рекао да је Адолф Хитлер био “глуп и незрео”.
    Рекао тако, у уверењу да ће му се неко “његов” у томе прима­ћи, можда га и надмашити.
    Нетанјаху се већ препоручио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *