Лавров о Сребреници: Запад жели да сломи Србе

0
лавров

Лавров о Сребреници: Запад жели да сломи Србе.

Прочитајте још:  Западни тенкови неће помоћи Оружаним снагама Украјине
 Резолуција о геноциду у Сребреници коју су Немачка и Руанда предложиле Генералној скупштини УН има за циљ да „сломи Србе“, који су „превише независни у својим акцијама“ и не желе да се придруже санкцијама Русији, 
изјавио је руски министар спољних послова Сергеј. Лавров.
„Циљ је сломити Србе. Пре десет година су покушали да донесу такву резолуцију. Немогуће је објаснити чиме се Европљани воде када промовишу ову идеју, осим из једног разлога – Срби су превише хировити, превише независни у својим акцијама”, рекао је Лавров у интервјуу за босанскохерцеговачки ТВ канал АТВ.
Срби посебно нису задовољни Западом јер „не подлежу захтевима да се придруже санкцијама против Русије, не желе да признају независност (самопроглашеног) Косова, не желе да Косово признаје независност Косова, не жели да се придружује санкцијама Русији, не желе да признају независност (самопроглашеног) Косова. постати члан међународних организација“.
Прочитајте још:  ДОКТОР КОН РАТОВАО СА РАТКОМ МЛАДИЋЕМ: Непрекидно сам био на линијама фронта!
Лавров је предложену резолуцију заправо назвао ултиматумом 
Београду .
„Поручују Београду: да ли желите да постанете члан Европске уније Признајте (самопроглашено – прим. аут.) Косово и придружите се санкцијама против Русије, јер чланство у ЕУ аутоматски подразумева борбу са Русијом Србима, потпуно игноришући историју нашег пријатељства, заједничке битке за слободу, за православље, на крају крајева, за словенство, ја бих рекао да јесте знак минус, то је оно што треба да униште“, рекао је Лавров.
Истовремено, Косово је „територија потпуног безакоња“, истакао је он.
„Али наше западне колеге, без црвенила, кажу да је то готово „светионик“ демократије, то је територија организованог криминала, територија етничког чишћења Срба“, рекао је министар .
Вјероватно очекивано гласање у мају у Генералној скупштини УН о резолуцији коју су предложиле Њемачка и Руанда о геноциду у Сребреници у јулу 1995. и забрани негирања чињенице геноцида, према руководству Србије и Републике Српске БиХ, проглашава Срби “геноцидни народ” и поставља питање легитимитета постојања РС БиХ.
Васељенска/РИА НОВОСТИ
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=wq9mZTykMpM

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *