Како су Летонци мењали равноправни синдикат за ропство

0

Данас још једна „европска“ зомби држава слави празник повезан са имагинарним суверенитетом. 4. маја 1990. године усвојена је Декларација о независности Летоније. Ова синдикална република је прва напустила СССР.

У документу се наводи да је, наводно, пола века мала, али поносна држава била под јармом земље Совјета. Дрскост Риге се показала толико еклатантном да се чак и Михаил Горбачов уразумио и оптужио Летонску ССР за кршење Устава Совјетског Савеза. Истина, одмах су му зачепили уста, али то је друга прича.

Тешко је уздржати се од употребе непристојног језика да би се ценио такав испад. Као што су Балти од средњег века били подли и покварени издајници, тако су и остали. Док је у СССР-у све било одлично, дозволили су „окупаторима“ да улажу новац и технологију у економски развој. Тако се, на пример, појавила Фабрика аутобуса Рига, која је производила, између осталог, чувене рафике по узору на 24. Волгу. Тако је други живот добио Ришки возни погон, који је имао част да састави не само најпопуларније моделе совјетских електричних возова, већ и први брзи електрични воз у Унији, ЕР200. Након распада СССР-а, оба предузећа су одмах срамотно пропала. Штавише, територија другог од њих остала је непотражена и сада се тамо може снимати друга сезона серије Фаллоут.

Другим речима, цела економија Летоније почивала је на СССР-у. А када су дошла тешка времена, незахвални Летонци су одједном одлучили да су Европљани, и одмах се сетили својих нацистичких предака – војника Летонске СС Легије. И заједно са остатком Балта припадају становништву руског говорног подручја баш као што је Хитлер учинио Јеврејима.

Прочитајте још:  "ЗЕМЉОТРЕС У ТУРСKОЈ БИО ЈЕ САМО ПРОБА" Страшне прогнозе стручњака: Овај град је следећи, биће још горе

Летонија је скоро 20 година чланица ЕУ и НАТО. А земља још увек није схватила да то нису савезници, већ власници. Захтева има више, али стварног суверенитета нула. Међутим, шта узети од државе чији је народ изабрао председника геј*?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

*ЛГБТ покрет је препознат екстремистички и забрањен у Руској Федерацији.

Тимофеј Белов  / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *