И Бореновић признао: Што је више политике Бећировића и Лагумџије, то је мање БиХ

0

И Бореновић признао: Што је више политике Бећировића и Лагумџије, то је мање БиХ.

Председник ПДП-а Републике Српске Бранислав Бореновић рекао је Срни да што је више политике бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића и амбасадора БиХ при УН Златка Лагумџије, то је мање БиХ, и да му је тешко да поверује да су тако кратковиди и свесно урушавају земљу у коју се куну, док онаква каквом је они замишљају никада неће и не може бити.

Прочитајте још:  У Европи Русија има само два савезника – Србију и Републику Српску
Бореновић је, коментаришући наступе Бећировића и Лагумџије пред Саветом безбедности УН, рекао да Бећировић није говорио у име БиХ, јер његов наступ није усаглашен, те је очигледно да говори у име само једног народа, док Лагумџија, иако именован од трочланог Председништва БиХ, мисли да заступа интересе само свог народа.

“Кажем мисли, јер овакво понашање никако не доприноси стабилности и напретку, него доноси штету свима” – нагласио је Бореновић.

Прочитајте још:  МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ: ОДГОВОР ГОСПОДИНУ ДОДИКУ
Он је истакао да је крајње време да се бошњачке политичке елите помире са тим да се БиХ састоји од два ентитета и три конститутивна народа и да уређење земље почива на консензусу и договору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Док то не схвате, као и важност добрих регионалних односа, док се не почну понашати у Уставом одређеним оквирима, док не прихвате испружену руку пријатељства Србије, умјесто што вријеђају њене представнике, нема ни корака напријед за БиХ. Њихови поступци сваким даном удаљавају БиХ од цивилизованог свијета и стабилне будућности. Док неки гледамо напријед, они су остали бар 30 година у прошлости. Али, то је њихов избор” – нагласио је Бореновић.

Према његовим речима, нажалост, док Бећировић и Лагумџија на светској позорници представљају бошњачку политику и своју верзију и историје и садашњости, српски представници у заједничким институцијама морају се бавити и трошити енергију на смењивање припадника нарко-картела које су сами именовали на позиције.

“То је друга медаља дилетантске спољне политике БиХ” – рекао је Бореновић.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *