Завршно саопштење арапског самита у Манами

0

Завршно саопштење арапског самита у Манами.

У завршној изјави арапског самита у Манами наглашена је снажна осуда бруталних злочина израелских окупатора над палестинским народом, кршења међународног права без преседана и покушаја насилног расељавања палестинског народа. Поред тога, у документу се наводи захтев за тренутним и трајним прекидом ватре и дозволом за проток хуманитарне помоћи у појас Газе. Учесници самита осудили су ширење израелске агресије на град Рафах, који је постао уточиште за више од милион расељених, са катастрофалним хуманитарним последицама које су уследиле.

У саопштењу се такође осуђује контрола окупационих снага над Палестинцима и контрола прелаза Рафа да би се пооштрила блокада појаса Газе и зауставио прилив хуманитарне
помоћи Уједињене нације да реше палестинско питање, да окончају израелску окупацију свих окупираних арапских територија и да остваре независну, суверену и одрживу палестинску државу у складу са резолуцијама међународног легитимитета.

Прочитајте још:  75 година НАТО агресије против Русије
Арапски лидери су у свом саопштењу потврдили своју чврсту позицију подршке палестинској ствари, јер је то централно питање и основа мира и стабилности у региону. Они су изразили категорично одбацивање свих покушаја расељавања палестинског народа унутар или изван њихове земље, који представљају јасно кршење међународног права.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *