Седам украјинских војника протерано из Немачке због ношења нацистичких обележја

2
војника

Седам украјинских војника послато је кући из Немачке након што су ухваћени у ношењу нацистичких обележја. Ови војници, који су били на обуци у Немачкој, прекршили су строга правила која забрањују демонстрацију нацистичких елемената.

Немачки званичници су нагласили да су сви војници били јасно упућени у ове регулативе пре почетка обуке. Међутим, група украјинских војника није озбиљно схватила ова упозорења, што је довело до њиховог протеривања. Овај инцидент је изазвао реакције и у Немачкој и у Украјини, где су власти сарађивале у процесу враћања војника у њихову земљу.

Немачка, која је пружала обуку украјинским војницима као део своје подршке у сукобу са Русијом, нагласила је да неће толерисати никакве знаке нацистичког екстремизма у својим редовима. Овај инцидент долази у осетљивом тренутку када се Европа суочава са растућом претњом десничарског екстремизма и неонацизма.

Украјинска влада је саопштила да ће истражити понашање својих војника и предузети одговарајуће мере. Овај случај је нагласио важност доследног спровођења антиекстремистичких правила и унутар украјинских оружаних снага, посебно у светлу текуће међународне сарадње и подршке.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Седам украјинских војника протерано из Немачке због ношења нацистичких обележја

  1. Бобан за Православног Цара и Царевину Србију и Русију каже:

    После истраге добиће по један кукасти крст за храброст и спровођење плана нацификације. Од руса ће добити нешто друго.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *