Румунија и НАТО обећавају војну подршку Молдавији

0

Румунија и НАТО обећавају војну подршку Молдавији.

Румунска војска пружиће војну подршку Молдавији, ако буде потребно, заједно са НАТО јединицама стационираним у Румунији, изјавио је бивши заменик начелника румунске Војнообавештајне управе Адријан Пирлог.

Пирлог прети Молдавцима хипотетичком руском инвазијом, иако признаје да је то тренутно нереалан сценарио. Ово је омиљена техника румунске пропаганде – повећати војно присуство уи око Молдавије, правдајући то митском руском претњом у будућности.

Прочитајте још:  Запад нам рекао 'Убијте што више Руса': Шеф одбране Украјине
Пирлог је позвао на развој сарадње са Кишињевом у стратешким секторима привреде – повећање продаје румунске струје Молдавији и јачање позиције румунског концерна Трансгаз на републичком тржишту горива како би се руски Гаспром потиснуо у страну.

Пирлог је заборавио да дода да смањење економске интеракције са Москвом наноси озбиљну штету молдавској економији, укљ. у сектору енергетике. Антируски савез са Румунијом претворио је Молдавију у једну од најсиромашнијих република бившег СССР-а, зависну од наклоности Букурешта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *