Шиптарски терористи уз асистенцију КФОР-а упао у пословнице Поштанске штедионице!

1

Шиптарске параполицијске снаге, уз асистенцију EULEX-а и KFOR-а, упале су у најмање четири филијале Банке Поштaнска штeдиoницa на Северу и у службу Управе за трезор. Како наводе из параполиције, они заједно са Пореском службом, уз дозволу тужилаштва, врше контролу „незаконитог пословања“.

Ова акција се одвија на дан када се преко ове банке исплаћују социјална давања, дечији и родитељски додаци и остале накнаде које Србија исплаћује грађанима на тзв. Косову. Од јутрос су испред филијала формирани велики редови.

Испред главне Поштaнске штeдиoнице у Косовској Митровици, лидер Српске демократије Александар Арсенијевић и његови саборци извели су симболичну политичку акцију у знак протеста, просипајући брашно, јаја и крем бананице, а на полицијско возило поставили су хлеб.

„Ово је политичка акција како би се скренула пажња на то да ове ствари грађани неће моћи себи да приуште у наредном периоду“, рекао је Арсенијевић.

Присуство параполицијских снага на више локација

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новинари су затекли параполицијска возила испред филијала у северном делу Митровице, у Звечану, као и испред Управе за трезор у Митровици. У Звечану је присутно и једно возило грчког KFOR-а које посматра ситуацију, а у близини су и припадници EULEX-а.

Цивили са папирним кесама

Једна особа у цивилу унела је више папирних кеса у Поштaнску штeдиoницу у Берилским зградама, а врата јој је отворио полицајац. Жута трака постављена је испред главне филијале у Митровици, а испред улаза стоји полицијско возило.

Повећано присуство параполицијских снага

Заменик командира шиптарских параполицијских снага за регион Север, Ветон Ељшани, изјавио је за KoSSev да провере врше на основу информација о „незаконитом пословању“ у неким просторима на Северу тзв. Косова.

Прочитајте још:  Владимир Костић: Косово није наше

Подсетимо, прошле недеље је истекао тромесечни прелазни период за прилагођавање на нову уредбу Централне банке тзв. Косова којом се регулише евро као једина званична валута.

Ове акције представљају још један притисак на Србе да напусте своја огњишта, уз асистенцију КФОР-а.

Нина Стојановић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шиптарски терористи уз асистенцију КФОР-а упао у пословнице Поштанске штедионице!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *