Афере и скандали Драгане Сотировски: Да ли је прва темпларка града Ниша коначно долијала?

0
сотировски

Драгана Сотировски, одлазећа градоначелница Ниша, у јавности је позната више због бројних афера и скандала који су јој обележили мандат, него јер је нешто добро урадила за град Ниш.

Њено име је изостало са листе Српске напредне странке (СНС) за предстојеће локалне изборе у Нишу, што подстиче питање да ли је ова контроверзна политичарка коначно дошла под удар због својих поступака.

Финансијске малверзације и корупција

-Један од најтежих удараца на углед Сотировски долази од кривичне пријаве која је поднета против ње у Посебно одељење за борбу против корупције у Нишу. У пријави се наводи више корупционашких шема, укључујући и намештање јавних набавки и рекетирање приватних фирми. У једном од случајева, цена запрашивања комараца повећана је са пет милиона на 60 милиона динара по години.

-Наводи се да је Сотировски организовала рекетирање власника нелегално изграђених хала, који су били присиљени да плаћају новчане износе како би избегли санкције​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Још један скандал односи се на тендер за постављање пешачких ограда у Нишу, где су конкуренти тврдили да су услови тендера штеловани у корист одређене фирме, што је потврдио и узбуњивач у својој пријави​ .

-Сотировски је била оптужена за непотизам, када је њен зет био укључен у спорне трансакције са социјалним становима. Осим тога, касно је пријавила потенцијални сукоб интереса, због чега је против ње покренут поступак​

Скандал са тајним друштвом

Сотировски је такође била фотографисана како учествује у церемонијама сувереног реда витезова темплара Србије, што је изазвало подсмех и критике јавности. Овај инцидент додатно је подстакао сумње у њену посвећеност јавном интересу​ (Al Jazeera Balkans)​.

Прочитајте још:  Вучићев Шормаз наставља да контрира шефу: Кандидоваћу се за председника странке

 

Реакције и одлука СНС-а

СНС је одлучила да изостави Сотировски са своје изборне листе, што указује на покушај странке да се дистанцира од контроверзи које је окружују. Овај потез може се тумачити као знак да је странка свесна штете коју афере могу нанети њеном угледу и да је спремна да жртвује поједине чланове ради очувања сопственог интегритета и подршке бирача​​.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *