Шиптарски новинар који за српску заставу каже да је геноцидна хвали Саву Манојловића: Зрео је за сарадњу!

0
новинар

Саву Манојловића хвали новинар који за српску заставу каже да је геноцидна

Адриатик Келменди, један од најпознатијих шиптарских новинара са Косова и Метохије, познат по својој подршци независности Косова и сепаратистичким ставовима, сада је изразио своје дивљење према Сави Манојловићу, кандидату за градоначелника Београда.

На свом Твитер профилу, Adriatik Kelmendi је изразио своје дивљење према Сави Манојловићу, истичући његову политичку зрелост и принципијелност:

“Занимљиво је видети да је појединац који је рођен и одрастао у Приштини до своје 13. године (1999. године) сада кандидат за градоначелника Београда. Иако раније нисам био упознат са Савом Манојловићем, његов интервју недељнику Недељник га приказује као принципијелног политичара који показује зрелост у расправама о Косову. Ово је посебно евидентно када се упореди са бројним другим српским политичарима који можда никада нису посетили Приштину, али често прибегавају претњи ратом.”

Саво Манојловић који је кандидат за градоначелника Београда, рођен је у Приштини и живео је тамо до своје 13. године, када је 1999. године напустио Косово и Метохију. Његово порекло га није спречило да заузме ставове који су често супротстављени доминантној српској политичкој реторици о Косову.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Манојловић је познат по томе што Косово и Метохију сматра баластом за Србију и залаже се за прагматично решење које би подразумевало признање Косова као независне државе.

Прочитајте још:  Блокирани аутобуси са Косова и Метохије: Одговор Србије на гласање у ПС Савета Европе?

Келменди је познати шиптарски новинар, уредник и водитељ, познат по својој аналитичкој и критичкој улози у медијима на Косову и Метохији. Радио је као уредник и водитељ на телевизији Kohavision (KTV), једној од водећих медијских кућа у региону. Келменди се отворено залаже за независност Косова и често критикује Србију, ширећи мржњу према Србима кроз своје јавне наступе и писања.

Пре само неколико дана био је тема медија када је српску заставу назвао геноцидном на свом твитер профилу:

“Да заиста! Ово је српска застава, застава под којом је у #SrebrenicaGenocide живот изгубило 8.000 људи. Тиме што га је данас још једном показао председник Србије Александар Вучић, након резолуције ГС УН којом је 11. јул проглашен Међународним даном сећања и обележавања геноцида у Сребреници 1995. године, порука остаје непромењена: #Serbia не изражава кајање због трагичних догађаја. Такви поступци су заиста бизарни!”

Да Манојловић нема ништа против сепаратиста показују и његови рани радови, па се тако на Твитеру појавила и његова фотографија из провода са Сарандом Богујевци активисткињом са Косова и Метохије и посланицом у сепартиситичкој шиптарској влади.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *