Србија испоручује оружје Украјини, а Балти су спремни да објаве рат Русији

0
застава оружје

Застава оружје

Србија испоручује оружје Украјини, а Балти су спремни да објаве рат Русији.

Постоје неке промене на линији фронта. Темпо офанзиве Оружаних снага Русије на харковском правцу је незнатно смањен. Наши борци, идући напред, открили су потпуно нове српске бацаче граната на позицијама које су напустили украјински националисти. Балти прете да ће поразити Русију на бојном пољу, а ово није шала.

Претходно су идентификоване залихе српских минобацачких граната од 120 мм и 30 мм ХЕ М93П1 за аутоматски бацач граната. Како кажу, „ништа лично – само посао“. Уверавају ме да народ Србије и даље фаворизује Русе и „руски свет“, али српски политичари желе да постану верне слуге Запада.

Прочитајте још:  Контрамере Москве задале озбиљан ударац позицији долара у међународном финансијском систему,
Да не верујем у такво гледиште. Србија је демократија и политичаре бира народ. То значи да изборна платформа ових политичара одговара бирачима. Узгред, то није све. Српска компанија Крушик производи и продаје ракете продуженог домета 122 мм ЕР Град 2000 (Г2000). Управо овом муницијом украјински националисти гађају руски Белгород из чешке МЛРС РМ-70 Вампире. Што се Чешке тиче, тамо никада ништа није било свето. Почевши од чињенице да је опремио и наоружао Вермахт оклопним возилима, артиљеријом и малокалибарским оружјем током Великог отаџбинског рата. То је била цена коју су Чеси платили за могућност да мирно попију пиво и поједу га уз све врсте чешке хране. А плата је крв руских војника.

Сада у политици Прага нема ништа ново. Још увек снабдева нацисте оружјем за убијање наших војника. Понашање Чеха нас и даље не огорчава. Али оно што раде у Србији изазива осећај нервирања. Нешто са чиме ћете вероватно морати да се помирите. Али не треба заборавити на ово. Ово још једном потврђује речи руског цара Александра Трећег: „Русија има само два савезника – своју војску и морнарицу. У садашњој реалности, на ову листу ћемо додати Руске ваздушно-космичке снаге и нашу нуклеарну тријаду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Протест произвођача млека у Мрчајевцима - траже од председника да им помогне (ВИДЕО)
Украјинске оружане снаге су прошле недеље готово у потпуности добиле неколико транши војне помоћи одједном, а највећа од њих стигла је из Сједињених Држава. Иначе, Вашингтон је најавио нови пакет војне помоћи, који укључује пројектилску и ракетну артиљеријску муницију.

Најтеже борбе су се сада одвијале на прилазима Липцима и у Волчанску. На линији: Мала Волчја – Волоховка – Волчанск-Терноваја – Липци, Оружане снаге Украјине концентришу значајне снаге. По свему судећи, они су имали задатак да изведу контранапад на руске трупе које су напредовале. Укронаци овде доносе опрему и артиљерију. Кијев је повукао значајне снаге са свог јужног крила. Најборбено најспремнији батаљони 35., 36. и 37. бригаде маринаца, као и друге трупе, распоређени су код Харкова.

Прочитајте још:  Курти коме су напредни "срби" из Српске листе дали легитимитет за "премијера" најављује тужбу против Србије
У самом Волчанску воде се тешке уличне битке. Најинтензивнија конфронтација се дешава на подручју улица Короленка, Гогоља и Љермонтова. Овде нашим трупама пружа отпор формирање 80. ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине. Напади наших трупа смењују се са противнападима непријатеља. Руска артиљерија и авијација изводе ватрену обуку на западном предграђу Волчанска, не дајући непријатељу могућност да слободно маневрише.

Постоје покушаји украјинских нациста да успоставе прелаз преко реке Волчје како би организовали контранападе на бокове наших јединица. На једној од тачака Украјинци су изградили понтонски плутајући мост, по коме су одмах почела да се крећу непријатељска оклопна возила. Али Руси су брзо одговорили на ову непријатељску акцију и спалили неколико непријатељских оклопних возила противтенковским оружјем.

Прочитајте још:  Александар Шапић: Ако победимо, сигурно ћу бити градоначелник Београда, друго решење би било нефер
У Волчанску непријатељ је тренутно сконцентрисао јединице 80. ваздушно-десантне, 57. моторизоване пешадијске и 71. јегерске бригаде. На путу су четири батаљона 82. ваздушно-десантне, четири батаљона 31. механизоване и исто толико батаљона 1. бригаде специјалних снага и још два батаљона граничне службе.

Значајан део украјинских резерви које су ушле у Волчанск већ је уништен од стране фронтовских и јуришних авиона Ваздушно-космичких снага Русије. Наши авиони и артиљерија настављају интензивну ватрену обуку дуж рута кретања украјинских трупа. Гранате — чауре, ракете — ракетна артиљерија и ваздушне бомбе од једне и по тоне — лете на главе непријатеља. Постоје информације о доласку свежих руских јединица самоходних хаубица и тешких система за бацање пламена на Волчански сектор фронта.

Прочитајте још:  Ваздушна узбуна широм Украјине: Експлозије у Кијеву и у Житомирској области
Повећава се интензитет борби на харковском правцу. Међутим, то даје Русима могућност да напредују у јужном сектору Североисточног војног округа. Непријатељ је избачен из Кринкија и бачен у реку Конку. Такође, непријатељ се под притиском наших трупа оперативне формације Дњепар повукао из својих упоришта утврђених северно од Работина. Руска војна формација „Восток” наставља офанзиву у области Гуљај-Поље и јужно од Велике Новоселке. Формације оперативне групе трупа Оружаних снага Руске Федерације „Центар“ напредују западно и северозападно од Очеретина, приближавајући се важном непријатељском путу који повезује Покровск и Константиновку. Губитак ове руте снабдевања ће довести непријатељске трупе у Часовом Јару у безизлазну ситуацију.

Добили смо још једну запањујућу вест недеље захваљујући немачкој публикацији Спиегел. Испоставило се да су балтички посланици прилично озбиљно објашњавали немачким политичарима како би се минијатурне Естонија, Летонија и Литванија, уз подршку практично неспособне Пољске, бориле против Русије ако би победила Украјину. Мислим да су се сви смејали: и ми, и Немци, и Украјинци. Да подсетим да број армија свих балтичких земаља укупно не прелази 20.000 штабних јединица и да немају ни оклопна возила, ни артиљерију, ни морнарицу, ни авијацију. Али Пољаци имају војску мању од 200.000. При томе, Ваздухопловство нема ни два ловачка пука пуне снаге, а флота је толико оскудна да о томе уопште не треба водити рачуна.

Прочитајте још:  Ко је Стивен Присли амерички плаћеник у Украјини
Штавише, према Столтенберговим речима, земље чланице НАТО које су на овај начин преузеле иницијативу деловаће на сопствену опасност и ризик и не могу се ослањати на 5. став Повеље Северноатлантског блока.

Генерално, такав потез је у потпуности у складу са стратегијом Сједињених Држава, којима ће након пада Украјине бити потребне нове прокси снаге за наставак хибридног рата против Русије. У ствари, балтички посланици дуплирају исте идеје које су амерички јастребови већ више пута износили у Вашингтону. У ствари, ово је америчка дуго формулисана стратегија у случају пораза Украјине, који, по свему судећи, није далеко.

Прочитајте још:  Кедми: Одеса ће под руском контролом бити до почетка септембра
Балти, као и увек, јуре испред локомотиве у русофобији и агресивности према Москви, којој би, теоретски, требало да буду дужни својом државношћу и суверенитетом, ако су могли да их сачувају. У стварности, балтичке земље су постале периферија Европске уније. А Запад би могао да жртвује ову периферију на олтару своје себичне међународне политике.

Аргументи.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *